Jeon Hye Bin

Jméno: Jeon Hye Bin 전혜빈, známá i jako Bin
Povolání: Herečka, zpěvačka a modelka
Datum narození: 27. září 1983
Místo narození: Namyangju, Gyeonggi-do, Jižní Korea
Výška: 165 cm
Váha: 43 kg
Znamení: Váhy
Krevní skupina: B


Narodila se v Namyangju a poté, co vystudovala střední uměleckou školu Kyewon, nastoupila na univerzitu Dongguk, kde studovala obor drama a umění. V roce 2002 debutovala jako Bin v dívčím triu LUV. Skupina bohužel vydala jen jedno album s názvem Story - Orange Girl. Ačkoli se zdálo, že si trio povede dobře, dlouho se na hudební scéně neohřálo. V roce 2003 se členky rozhodly, že se budou věnovat vlastním kariérám a skupina byla rozpuštěna.

Po rozpadu tria se začala věnovat sólové dráze a vydala singl Love Somebody. Hodně slávy jí přineslo i album In My Fantasy z roku 2005, bohužel se však nesetkalo jen s chválou. Fanoušci si sice její hit 2AM vyloženě oblíbili, kritici jej ale považovali za příliš erotický a nutili zpěvačku, aby zkusila něco roztomilejšího. Bin-Go, druhý singl z alba, byl tedy mnohem umírněnější. Už v té době si Jeon Hye Bin vyzkoušela i herectví. Debutovala v seriálech Nonstop 3Sang Doo! Let's Go to School.



Její první filmovou rolí byla Eun Seo v hororu Dead Friend (2004). O rok později si zahrála v lehce lechtivé komedii Wet Dreams 2 jednu z dívek, která soutěží o náklonnost svého učitele. V roce 2006 měla autonehodu a musela podstoupit plastickou operaci. Později přiznala, že dala na radu odborníků a nechala si upravit také nos a zuby. Toho roku se také objevila v zábavní show Happy Sunday

Ani divadlu se nebránila a v roce 2008 ztvárnila Ofélii v Hamletovi. O rok později zazářila v muzikálu Singles a také si zahrála v seriálu He Who Can't Marry. V roce 2010 obdržela cenu za skvělý výkon v seriálu Yaksha a konečně se z ní stala žádaná televizní herečka. Vždycky byla známá tím, že miluje sport, cvičení a zdravý životní styl. Proto v roce 2011 vydala knihu Heaven’s Stylish Body, která pojednává o cvičení, zdravé stravě a nabízí rady, jak zhubnout a udržet se v kondici. V té době také založila online obchod ByHeaven s oblečením a doplňky.



Tato dáma není žádná třasořitka, což dokázala i v show Law of the JungleBeating Hearts. Diváky překvapila svou odvahou a pracovitostí. Nezalíbila se však jen jim. Kritici ji mimo jiné chválili za to, jak výborně ztvárnila zápornou postavu v historickém seriálu Joseon Gunman (2014). Díky tomuto seriálu se také sblížila s hercem Lee Joon Gim. Oba svůj vztah přiznali v dubnu 2017. Vztah bohužel nevydržel tlak okolí a koncem srpna téhož roku se pár rozešel.

V zábavní show The Racer ukázala, že se nebojí rychlých aut a svůj půvab zas zúročila v pořadu Beauty Station The Show. V roce 2016 si dvakrát zahrála i s Lee Joonem, a to ve filmu Luck Key a v seriálu Woman with a Suitcase. Ještě předtím si ji diváci mohli vychutnat v seriálu Another Oh Hae Young. Vdala se 7. prosince 2019 na Bali za muže, který nepatří mezi celebrity.


Filmografie:
Film:

2004 Dead Friend    
2005 Wet Dreams 2    
2016 With or Without You    
2016 The Legend of a Mermaid    
2016 Luck Key
2019 Cheer Up, Mr. Lee


TV Drama:
2003 Nonstop 3        
         Sang Doo! Let's Go to School        
2005 Banjun Drama    
         Only You    
2007 Witch Yoo Hee    
         The King and I    
2008 The Scale of Providence    
2009 He Who Can't Marry    
         Hometown Legends: Fox with Nine Tails    
2010 Drama Special: The Angel of Death Comes With Purple High Heels
        Yaksha    
2011 My Love By My Side    
         Queen Insoo    
2013 Queen of the Office    
2014 Drama Special: The Taste of Curry    
         Joseon Gunman
2015 Healer    
2016 Another Oh Hae Young        
         Woman with a Suitcase
2017 Falsify
         Number Woman Gye Sook Ja
2018 Life on Mars
2019 What’s the Problem, Poong Sang?
         Leverage: Con Artists


Divadlo:
2008 Hamlet
2009 Singles


Diskografie:
2003 Love Somebody (singl)
2005 In My Fantasy (album)


ZDROJ: en.wikipedia.org
FOTO: kmagazinelovers.com, heavenly-bin.com

Anketa

Z jaké další asijské země, kromě Jižní Koreje, posloucháte hudbu nejčastěji?

Taiwan
1,2%
Čína
47,9%
Japonsko
34,5%
Vietnam
5,1%
Thajsko
7,7%
Filipíny
0,5%
Indie
0,5%
Singapur
0,4%
Mongolsko
0,3%
Jiná
1,8%
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9