Oh Ji Ho

Autor Eunka, 03.05.2015
Aktivní 1998 - současnost
www.heavenlystar.co.kr/ar...
Jméno: Oh Ji Ho 오지호 
Povolání: Herec a model
Datum narození: 14. dubna 1976
Místo narození: Mokpo, Jižní Korea
Výška: 184 cm
Váha: 75 kg
Znamení: Skopec


Narodil se v Mokpo a už na základní škole vynikal v matematice a ve sportu, zejména v baseballu. Na vysoké škole patřil k nejlepším studentům. Úspěšně dokončil studium na Anyang University a poté, co se vrátil z armády, začal uvažovat o herecké dráze. Sice se v roce 1998 objevil ve filmu Kka, ale za jeho filmový debut se označuje snímek La Belle z roku 2010.

Za svou kariéru natočil řadu zajímavých filmů, ale zaujal především ve snímcích Sector 7, kde hrál po boku Ha Ji Won, a v The Grand Heist. V roce 2015 si také zahrál gynekologa v romantické komedii Taste of Love.



Nezanedbával však ani televizi. Debutoval v seriálu Cool, ale diváky naprosto ohromil v seriálu Couple or Trouble (2006), což bylo drama inspirované populárním americkým snímkem Přes palubu s Goldie Hawn a Kurtem Russellem. Za svůj výkon obdržel dvě ceny. Stejně tak si získal chválu jako Song Tae Ha v historickém seriálu Chuno.

Dalším zajímavým projektem pro něj byl mysteriózní seriál Cheo Yong, který se v roce 2015 dočká i druhé řady. Oh Ji Ho v něm hraje detektiva, který má zvláštní schopnosti. Dokáže vidět a slyšet duchy. Sympatický herec si též zahrál v klipu Ordinary od Baek Ji Young a také nazpíval píseň I Am a Man pro OST k seriálu Strangers 6. Objevil se i v show Running Man.



V soukromém životě si herec prošel nepříjemným skandálem. Dne 9. ledna 2007 spáchala jeho přítelkyně, barová hosteska známá pouze pod jménem Lim, sebevraždu. Bylo to krátce potom, co se rozešli. Herec tvrdil, že ji miluje, ale ona na rozchodu trvala, neboť mu nechtěla kazit kariéru kvůli svému povolání. Její rodina však trvala na tom, že za rozchod může on. Oh Ji Ho nezvládal mediální tlak a odjel na několik měsíců do Japonska.

Nakonec našel štěstí po boku ženy, která pracuje v oděvní společnosti a je o tři roky mladší než on. Vzali se 12. dubna 2014 v hotelu Shilla. V prosinci 2015 se jim narodila dcera. Druhé dítě přišlo na svět 18. 8. 2018. Mezi koníčky tohoto umělce patří zpěv, baseball, vodní sporty a sledování filmů.


Filmografie:
Film:
1998 Kka 
2000 La Belle 
2001 I Love You 
2003 Silver Knife 
2004 Love Trilogy 
2006 My Wife is a Gangster 3 
2011 Sector 7 
2012 The Grand Heist 
2014 Man on High Heels 
2015 Island
         Love Clinic
2016 Dual: Final Round
2017 Coffee Mate



TV Drama:
2001 Cool 
2002 Confession 
2004 Second Proposal 
2005 Autumn Shower 
         Super Rookie 
2006 Couple or Trouble
         Thanks Life 
2007 Get Karl! Oh Soo Jung 
2008 Single Dad in Love 
2009 Queen of Housewives 
2010 Chuno 
         The Fugitive: Plan B 
2012 Strangers 6 
         The 3rd Hospital 
2013 Queen of the Office 
         Basketball 
2014 Cheo Yong 
2015 Maids 
         Cheo Yong 2
2016 My Little Baby
         Oh My Geum Bi
2018 Should We Kiss First


ZDROJ: ohji-hoactorwithasoul.blogspot.com
FOTO: ohjiho.blogspot.com, crunchyroll.com
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9