Ryu Soo Young

Autor Eunka, 23.03.2015
Aktivní 1998 - současnost
www.willent.co.kr
Umělecké jméno: Ryu Soo Young 류수영 
Rodné jméno: Uh Nam Sun 어남선 
Povolání: Herec a model
Datum narození: 5. září 1979
Místo narození: Bucheon, Jižní Korea
Výška: 183 cm
Váha: 69 kg
Znamení: Panna
Krevní skupina: A
Rodina: Starší sestra

Narodil se jako Uh Nam Sun a k herectví poprvé přičichl na vysoké škole. Studoval však zcela jiný obor, a to podnikovou ekonomiku na Myongji University. V televizi se poprvé objevil v roce 1998 v jedné nejmenované kuchařské show. Herectví ho zaujalo, tak vzal roli i v kontroverzním snímku Summertime (2001). Samozřejmě, že začal i se seriály. Těch má na kontě opravdu mnoho.

V před nástupem do armády si stihl zahrát například v seriálech Successful Story of a Bright GirlSave the Last Dance for Me, Bad CoupleLawyers of the Great Republic of Korea. Poté ho čekala povinná vojenská služba. Sloužil jako člen soulské metropolitní policie a propuštěn byl v roce 2010. 



K herectví se vrátil o rok později v seriálu My Princess, kde hrála hlavní roli populární Kim Tae Hee. Následoval oblíbený rodinný seriál Ojakgyo Family a také drobná rolička ve filmu The Attorney. V roce 2013 přijal nabídku do oblíbené vojenské show Real Men. Také si po boku Lee Joon Giho zahrál v seriálu Two Weeks. V roce 2015 byl obsazen do upírského dramatu Blood.

V březnu 2015 vyšlo najevo, že chodí s herečkou Park Ha Sun, kterou poznal v seriálu Two Weeks. Oženil se s ní 22. ledna 2017. V srpnu téhož roku mu manželka porodila dceru. Mezi jeho záliby patří snowboarding, jízda na kolečkových bruslích, hapkido, míčové hry a potápění. 



Filmografie:
Film:

2001 Summertime
2002 Mirror    
2003 Blue        
2013 The Attorney


TV Drama:
2000 Gibbs' Family    
         Love and Farewell        
2001 Open Drama Man and Woman 
         Good Friends 2    
         Navy    
2002 Successful Story of a Bright Girl    
         Affection    
         The Maengs' Golden Era    
2003 First Love    
         Merry Go Round    
         New Gyun-woo and Jik-nyeo    
2004 Jang Gil-san    
         Butterfly
         Save the Last Dance for Me    
2005 18 vs. 29    
          Rebirth - Next    
2006 Seoul 1945    
2007 Bad Couple    
2008 Lawyers of the Great Republic of Korea    
2011 My Princess  
         Ojakgyo Family    
2012 The Sons    
2013 The Memory in My Old Wallet
         Two Weeks    
2014 Endless Love    
2015 Blood
2016 Neighborhood Lawyer
2017 The Weird Father


ZDROJ: en.wikipedia.org
FOTO: vebidoo.com
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9