Oh Yeon Seo

Autor Eunka, 12.01.2015
Aktivní 2002 - současnost
www.imagineasia.com
Umělecké jméno: Oh Yeon Seo 오연서 
Rodné jméno: Oh Haet Nim
Povolání: Herečka, zpěvačka a modelka
Datum narození: 22. června 1987
Místo narození: Jinju, Gyeongsang, Jižní Korea
Výška: 170 cm
Váha: 48 kg
Znamení: Rak
Krevní skupina: 0


Narodila se v Jinju a vyrůstala s rodiči a mladším bratrem, který studoval vaření. Když byla na střední škole, šla spolu s přáteli na konkurz do společnosti SM, ale byla odmítnuta. Dostala se však do jiné společnosti, odstěhovala se do Soulu a debutovala v 15 letech ještě pod svým rodným jménem Oh Haet Nim ve skupině LUV. Po šesti měsících se skupina rozpadla a ona se začala věnovat herectví. Umělecké jméno jí zvolila šamanka.

Zahrála si v mnoha filmech i seriálech, přesto se v roce 2012 rozhodla, že ukončí kariéru a odejde ze zábavního průmyslu. Nabídli jí však roli v seriálu My Husband Got a Family a ona přijala. Nikdy nelitovala, neboť se konečně dočkala slávy. Pak si zahrála televizní manželku Lee Joona v populární show We Got Married. Musela však odstoupit kvůli skandálu. Byla obviněna, že chodí s hercem Lee Jang Wooem. 



V roce 2013 si zahrála lékařku v seriálu Medical Top Team a také se stala velvyslankyní prvního filmového festivalu zvířat v Suncheonu. Dala si za cíl zlepšit životní podmínky zvířat a domácích mazlíčků. Další vlnu popularity zaznamenala díky seriálu Jang Bo-ri is Here!. Její nesobeckou a soucitnou hrdinku si diváci zamilovali. V roce 2015 si zahrála v historickém seriálu Shine or Go Crazy po boku Jang Hyuka.

Diváky také nadchla v dramatu Please Come Back, Mister. Ocenili její komediální talent. V roce 2017 byla obsazena do seriálu My Sassy Girl a filmové verze Cheese in the Trap. Vystudovala donggukskou univerzitu a objevila se v klipech mnoha populárních skupin, například v With U od BigBang. V březnu 2018 vyšlo najevo, že chodí s hercem Kim Bumem. Pár se však rozešel v únoru 2019.


Filmografie:
Film:

2007 Herb    
         Someone Behind You    
         May I Cry?    
2008 Our School's E.T.    
2009 A Blood Pledge    
2010 Happy Killers    
2012 Just Friends    
2016 Take Off 2    
2017 Cheese in the Trap


TV Drama:
2003 Sharp 1    
2006 Stranger Than Paradise        
         Love and Hate        
2007 H.I.T    
         Money's Warfare    
2008 Drama City "LoveForSale.com"    
         Returned Earthen Bowl    
         King Sejong    
2010 The Great Merchant    
          More Charming by the Day    
          Dong Yi    
2011 Baby Faced Beauty    
2012 My Husband Got a Family    
         Here Comes Mr. Oh    
2013 Medical Top Team    
2014 Jang Bo-ri is Here!    
2015 Shine or Go Crazy    
2016 Please Come Back, Mister    
2017 My Sassy Girl 
         Hwayugi 
2019  People with Flaws 


FOTO: allkpop.com

Anketa

Z jaké další asijské země, kromě Jižní Koreje, posloucháte hudbu nejčastěji?

Taiwan
1,2%
Čína
47,6%
Japonsko
34,6%
Vietnam
5,2%
Thajsko
7,8%
Filipíny
0,5%
Indie
0,5%
Singapur
0,5%
Mongolsko
0,3%
Jiná
1,7%
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9