Park Ye Jin

Autor Eunka, 11.12.2014
Aktivní 1998 - současnost
Jméno: Park Ye Jin 박예진 
Povolání: Herečka a zpěvačka
Datum narození: 1. dubna 1981
Místo narození: Soul, Jižní Korea
Výška: 167 cm
Váha: 48 kg
Znamení: Skopec
Krevní skupina: B
Rodina: Sestra


Debutovala ve filmu Memento Mori v roce 1999, i když se ještě předtím stačila objevit v seriálu LA Arirang. Poté byla pravidelně obsazována do různých filmů i seriálů, kde většinou hrála vedlejší role. Zaujala například v dramatu Something Happened in Bali, ve kterém hrála i populární Ha Ji Won.

Diváky si však získala v oblíbené rodinné zábavní show Family Outing. Tam se totiž ukázala ve zcela jiném světle a začalo se jí přezdívat "sladká i děsivá Ye Jin". V této show působila od června 2008 do června 2009. Musela odejít kvůli historickému seriálu Queen Seondeok, který ji velmi zaměstnával.



V roce 2011 si zahrála s Kim Tae Hee a Song Seung Heonem v seriálu My Princess a také ve filmu Mr. Idol. Následovalo drama I Love Lee Tae Ri a pak akční film An End to Killing, který vznikal v čínské, korejské i japonské koprodukci. V roce 2014 byla obsazena do seriálu Mr. Baek jako Hong Ji Yoon.

Kromě toho se objevila i v několika videoklipech, například v MV Don't Be Good To Me od Kim Jong Kooka nebo v písni I Feel Crazy od MC Monga. Vystudovala univerzitu Chung Ang, obor divadlo a film a vyznáním je protestantka. Od roku 2011 chodí s hercem Park Hee Soonem.


Filmografie:
Film:

1999 Memento Mori 
2000 The Rhapsody 
2001 No Hope, No Fear 
2002 Dig or Die 
2004 Wet Dreams 2 
2008 Life is Cool 
2009 Fortune Salon 
2011 Head 
         Mr. Idol 
2013 An End to Killing


TV Drama:
1998 LA Arirang 
2000 Double Feature 
2001 Four Sisters 
         That's Perfect 
2002 Royal Story: Jang Hui-bin 
         Since We Met 
2004 Something Happened in Bali 
         Little Women 
         When a Man is in Love 
2005 Next 
2006 Thank You Life 
         Dae Jo Yeong 
2007 The Great Catsby 
2008 My Lady Boss, My Hero 
2009 Hateful But Once Again 
         Queen Seondeok 
2011 My Princess 
2012 I Love Lee Tae Ri 
2014 Mr. Baek 


ZDROJ: en.wikipedia.org
FOTO: mattressessale.eu

Anketa

Z jaké další asijské země, kromě Jižní Koreje, posloucháte hudbu nejčastěji?

Taiwan
0,9%
Čína
48,6%
Japonsko
38%
Vietnam
4,6%
Thajsko
3,4%
Filipíny
0,6%
Indie
0,3%
Singapur
0,3%
Mongolsko
0,6%
Jiná
2,9%
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9