Bae Soo Bin

Autor Eunka, 06.12.2014
Aktivní 2002 - současnost
www.bhent.co.kr
Umělecké jméno: Bae Soo Bin 배수빈 
Rodné jméno: Yoon Tae Wook 윤태욱 
Přezdívka: Sunny Bae
Povolání: Herec
Datum narození: 9. prosince 1976
Výška: 180 cm
Váha: 68 kg
Krevní skupina: A
Znamení: Střelec


Narodil se jako Yoon Tae Wook, v herectví však používá umělecké jméno. Vystudoval Daejin University, obor divadlo a film. Debutoval v roce 2001, když se objevil ve filmu Club Butterfly. Diváci si ho však oblíbili zejména v seriálech Brilliant Legacy, 49 Days a Dong Yi. Seriál Brilliant Legacy považuje za svůj nejoblíbenější. Hrál prý více méně sám sebe a navíc ho ta role změnila k lepšímu.

Kromě herectví miluje i módu a tanec. Velmi rád se dobře obléká a obdivuje modely Jean Paula Gaultiera. Mimo film a televizi si vyzkoušel i divadelní prkna. Má rád výzvy, a proto se nebojí hrát postavy všeho druhu, klidně i darebáky. Mezi jeho koníčky patří plavání, sport a sledování filmů. Mluví plynně čínsky a velmi dobře anglicky.



Dne 14. září 2013 se oženil se ženou, která nepatří mezi celebrity. Chodit spolu začali v březnu téhož roku a brzy poznali, že chtějí založit rodinu a strávit spolu zbytek života. Jejich první syn se narodil 14. června 2014. 


Filmografie:
Film:
 
2001 Club Butterfly    
2009 Goodbye Mom        
         After the Banquet        
         Fly High       
         Girlfriends     
2010 Ghost
2011 Share the Vision 
2012 The Way - Man of the White Porcelain        
         Horror Stories    
         26 Years        
2013 Mai Ratima        
2015 Memories of the Sword


TV Drama:
2002 The Proof of Memories    
2004 My Brother Lives in Shaolin Temple
         When a Man Loves a Woman    
         Emperor of the Sea
2005 Crying in the Glow of Sunset        
         Fashion 70's    
         Let's Get Married    
2006 Jumong    
2007 Auction House        
2008 Woman of Matchless Beauty, Park Jung Geum    
         Painter of the Wind    
2009 Brilliant Legacy    
         Temptation of an Angel    
2010 Dong Yi    
        Just Say It!
2011 49 Days    
2013 Secret Love    
2014 That Kind of Love
         The Greatest Marriage    
2015 My Heart Twinkle Twinkle


FOTO: Sure Korea
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9