Lee Jin Wook

Autor Eunka, 02.12.2014
Aktivní 2003 - současnost
www.willent.co.kr/#conten...
Jméno: Lee Jin Wook 이진욱 
Povolání: Herec
Datum narození: 16. září 1981
Místo narození: Cheongju, Jižní Korea
Výška: 183 cm
Váha: 68 kg
Znamení: Panna
Krevní skupina: A


Studoval obor týkající se životního prostředí na univerzitě v Cheongju, ale pak se rozhodl, že se začne věnovat raději herectví. Nejprve začal jako model pro značku Panasonic v roce 2003. O rok později debutoval v krátkém filmu My New Boyfriend.

Poté přišly na řadu i role v televizních seriálech. Zahrál si dramatu v Alone in Love, také hráče baseballu v Smile Again a chirurga v Before and After: Plastic Surgery Clinic. Zkrátka si vyzkoušel postavy všeho druhu. Dne 6. května 2009 nastoupil povinnou vojenskou službu a vrátil se 7. března 2011. Na obrazovky se pak vrátil díky seriálu Myung Wol the Spy, ve kterém si zahrál severokorejského agenta.
 


Nejvíce se však proslavil účinkováním v seriálu Nine: Nine Time Travels. Diváci si ho oblíbili a díky tomu obdržel i roli ve filmu Miss Granny, který si získal korejské publikum. Do historie se podíval i díky historickému seriálu The Three Musketeers, kde ztvárnil korunního prince Sohyeona. 

Co se soukromého života týče, od roku 2007 do roku 2011 chodil s herečkou Choi Ji Woo a v roce 2014 zveřejnil svůj vztah s další kolegyní, Gong Hyo Jin. Tato láska však kvůli pracovnímu vytížení obou partnerů dlouho nevydržela. 


Filmografie:
Film:

2004 My New Boyfriend 
2014 Miss Granny    
         The Target    
2015 Beauty Inside    
         Time Renegade
2017 The Winter Guest Who’s Scarier Than A Tiger


TV Drama:
2004 MBC Best Theater "Bad Girl"        
2005 Resurrection    
2006 Alone in Love    
         Smile Again    
         Someday    
2007 Air City    
2008 Before and After: Plastic Surgery Clinic        
         Formidable Rivals    
         Glass Castle    
2009 The Road Home    
2011 Myung Wol the Spy    
2012 I Need Romance 2012    
2013 Nine: Nine Time Travels    
2014 The Three Musketeers
2015 The Time We Were Not in Love
2016 Goodbye Mr. Black
2018 Return
         Voice 2


ZDROJ: en.wikipedia.org
FOTO: leejinwookfanclub.wordpress.com
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9