Lee Kwang Soo

Autor Eunka, 18.11.2014
Aktivní 2007 - současnost
kingkongent.com/ent/sub/a...
twitter.com/masijacoke85
Jméno: Lee Kwang Soo (이광수) 
Povolání: Herec, bavič a model
Datum narození: 14. července 1985
Místo narození: Namyangju, Jižní Korea
Výška: 190 cm
Váha: 78 kg
Znamení: Rak


Debutoval jako model v roce 2007. Poté se dostal k herectví díky drobným roličkám a roli v sitkomu High Kick Through the Roof. Jeho popularita však vzrostla, až když se v roce 2010 stal stálým členem show Running Man. Během působení v tomto pořadu nasbíral celou řadu přezdívek jako třeba "žirafa", "zrádce" nebo "Kwangvatar". Také se mu říká "asijský princ", neboť je populární v HongKongu, Thajsku, Vietnamu... prostě všude, kde se natáčí epizody Running Man.

Jelikož není jen bavič, ale i herec, nevyhýbaly se mu ani role ve filmech. Objevil se v romantických komediích Wonderful Radio a All About My Wife v roce 2012. Také si zahrál v thrilleru The Scent. Kromě toho namluvil hlavní postavu animovaného filmu Maritime Police Marco.



Zajímavé role ho provázely i v seriálech. V historickém dramatu Goddess of Fire ztvárnil prince Im Hae a tuto roli si opravdu vychutnal, neboť po podobném hrdinovi toužil. Zahrál si i v populárním seriálu The Innocent Man (2012), ovšem zazářil především v poněkud netradičním romantickém seriálu It's Okay, That's Love, kde hrál muže s Tourettovým syndromem.

Kvůli této roli byl zpočátku pod tlakem, neboť mu škodila jeho pověst komika a diváci si mysleli, že něco takového zahrát nezvládne. On jim však svým výkonem vyrazil dech. Není tedy divu, že za tuto roli obdržel dvě ceny.



Lee Kwang Soo se také objevil v několika hudebních videoklipech a v reklamách. Službu v armádě si odsloužil ještě předtím, než se stal celebritou. Je alergický na gingko ořechy, nejí kořeněná jídla, ale má rád Coca Colu. Baví ho kreslení, basketbal a komiksy. Jeho oblíbenou barvou je černá. Vystudoval Dong-ah Institut pro média a umění. Dne 31. prosince 2018 vyšlo najevo, že chodí s herečkou Lee Sun Bin.


Filmografie:
Film:

2011 Battlefield Heroes        
2012 Wonderful Radio        
         The Scent        
         All About My Wife    
2013 A Wonderful Moment        
         Maritime Police Marco (hlas)
         Walking with Dinosaurs 3D (hlas) 
2014 Confession    
         Five Siblings in Deoksu Village        
2015 Mutant
2016 Puck!
2017 The Accidental Detective 2


TV Drama:
2008 The Scale of Providence    
         Here He Comes    
2009 High Kick Through the Roof    
2010 Dong Yi    
2011 City Hunter    
2011 Bachelor's Vegetable Store        
2012 The Innocent Man    
2013 Dating Agency: Cyrano    
         Goddess of Fire
         Potato Star 
2014 Secret Love    
         It's Okay, That's Love
2015 Descendants of the Sun
         Dear My Friends
2016 The Sound of Heart
2018 Live


Zábavní Show:
2009 Introducing a Star's Friend     
         Star Golden Bell    
2010 Come to Play    
         Strong Heart    
2010 Running Man (současnost)    
2011 Happy Together 3    
2012 Yoon Do-hyun's MUST    
2013 Gag Concert    
2014 Talkshow Taxi    
         Magic Eye


ZDROJ: en.wikipedia.org
FOTO: mforum.cari.com.my, dramafever.com
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9