Shin Sung Rok

Autor Eunka, 14.10.2014
Aktivní 2003 - současnost
www.hbenter.com/en/main/a...
Jméno: Shin Sung Rok (신성록)
Povolání: Herec a zpěvák
Datum narození: 23. listopadu 1982
Výška: 185 cm
Váha: 78 kg
Znamení: Střelec
Krevní skupina: A
Rodina: Bratr Shin Je Rok


Po herecké kariéře toužil už od střední školy, ačkoli se tehdy věnoval amatérskému basketbalu. Po zranění dal sportu sbohem a zapsal se na univerzitu Suwon, obor divadlo a film. Tu sice nedokončil, přesto se mu podařilo v roce 2003 debutovat jako herec v seriálu Shoot for the Stars. Největším problémem v kariéře však byla jeho výška. Nikdo nechtěl tak vysokého herce do vedlejších rolí. Tak se připojil k divadelní společnosti Hakchon.

Jeho první muzikál se jmenoval Moskito (2004) a za ním následovala řada dalších. Právě muzikály mu pomohly zlepšit herecké schopnosti. V roce 2006 byl obsazen do seriálu Hyena a pak následovaly seriály Thank YouOne Mom and Three Dads. Také se objevil v populární show We Got Married s komičkou Kim Shin Young. Na obrazovkách příliš neprorazil, ale na divadelních prknech zářil jako hvězda. Kritici ho chválili a obdivovali jeho silný baryton. 



Štěstí se na něj usmálo až díky populárnímu seriálu The Man from the Stars, kde ztvárnil pěkného darebáka. Není divu, že ho pak v roce 2014 obsadili hned do tří seriálů - Trot Lovers, Liar Game The King's Face. I když má rád film i televizi, tvrdí, že jeho srdce navěky patří divadelnímu jevišti. Ví, že divadlo mu zvedlo sebevědomí, naučilo ho herectví a dovoluje mu komunikovat s publikem.

V květnu roku 2014 potvrdil, že chodí s Kim Joo Won, která byla primabalerínou Korejského národního baletu až do roku 2003, bohužel jim vztah nevydržel, v září 2015 oznámili rozchod. Má rád tanec, zpěv a hudbu. V červnu 2016 se oženil s ženou, která nepatří mezi celebrity. Jejich dcera se pak narodila v listopadu téhož roku.


Filmografie:
Film:

2005 All for Love    
2007 The Worst Guy Ever    
2008 Lovers of Six Years    
2010 Bloody Innocent    
2011 The Story of My Life
         Pitch High
2016 The Age of Shadows
2017 The Prison


TV Drama:
2003 Shoot for the Stars        
2004 A Problem at My Younger Brother's House    2006 Hyena    
2007 Thank You    
          Drama City-I'm a Very Special Lover    
2008 The Art of Seduction        
         One Mom and Three Dads        
         My Life's Golden Age    
2010 Definitely Neighbors        
2013 The Man from the Stars        
2014 Trot Lovers        
         Liar Game        
         The King's Face
2016 On the Way to the Airport
2017 Man Who Dies to Live
2018 Return
         Vagabond
         Empress’s Dignity
         Perfume


Muzikály:
2004 Moskito        
2005 Passion of the Rain        
         Singin' in the Rain        
2006 Dracula        
         Finding Kim Jong Wook    
2007 Dancing Shadows    
         Hamlet        
2008 Fiddler on the Roof    
2009 My Scary Girl    
         Roméo et Juliette    
        Jack the Ripper    
2010 Monte Cristo     
         The Story of My Life    
         Tick, Tick... Boom!    
         Hero    
2014 The Sun King


ZDROJ: en.wikipedia.org
FOTO: hbenter.com

Anketa

Z jaké další asijské země, kromě Jižní Koreje, posloucháte hudbu nejčastěji?

Taiwan
0,6%
Čína
50,1%
Japonsko
37,2%
Vietnam
4,6%
Thajsko
3,8%
Filipíny
0,5%
Indie
0,5%
Singapur
0,3%
Mongolsko
0,5%
Jiná
2%
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9