Han Ye Seul

Autor Eunka, 10.10.2014
Aktivní 2001 - současnost
www.keyeast.co.kr/index/a...
instagram.com/han_ye_seul...
Umělecké jméno: Han Ye Seul (한예슬)
Pravé jméno: Kim Ye Seul Yi (김예슬이)
Anglické jméno: Leslie Kim
Přezdívka: Barbie Doll
Povolání: Herečka a modelka
Datum narození: 18. září 1981
Místo narození: Los Angeles, Kalifornie, USA
Výška: 166 cm
Váha: 46 kg
Znamení: Panna
Krevní skupina: A


Narodila se v Los Angeles a tam také vyrůstala. Později se přestěhovala do Koreje kvůli herectví a modelingu. Ještě v Americe vystudovala vysokou školu, obor počítačová grafika. V roce 2004 se vzdala svého amerického občanství.

Debutovala jako modelka poté, co v roce 2001 vyhrála v modelingové soutěži. Objevila se v celé řadě reklam a propagovala mnoho kosmetických a spotřebních výrobků. Také si zahrála ve videoklipu Love Song od Raina a namluvila Susan Murphy v animovaném filmu Monsters vs. Aliens



Co se herectví týče, tak jako herečka debutovala v seriálu Nonstop 4 (2003). Diváky však nejvíce okouzlila jako severokorejská agentka v dramatu Spy Myung Wol, kde měla za partnera Erica ze Shinhwy. Během natáčení onemocněla kvůli vyčerpání, měla neshody s produkcí a nesouhlasila s pracovními podmínkami. Dokonce odletěla do Los Angeles. Po návratu v natáčení pokračovala, a i přes kritiku médií a společnosti řekla, že si za svým jednáním stojí.

Han Ye Seul hovoří plynně anglicky, ráda tančí, zpívá a hraje na piano. Hlásí se ke křesťanství a 25. listopadu 2013 její agentura oficiálně oznámila, že je ve vztahu s producentem YG Entertainment, Teddym Parkem. V říjnu 2016 bohužel potvrdili rozchod.


Filmografie:
Film:

2011 Penny Pinchers 
2007 Miss Gold Digger 


TV Drama:
2019 Big Issue
2017 20th Century Boy and Girl
2016 Madame Antoine
2014 Birth of a Beauty 
2011 Spy Myung Wol 
2009 Will It Snow For Christmas? 
2008 Tazza 
2006 Couple or Trouble
2005 A Typhoon in That Summer 
2004 Fox with Nine Tails: Forbidden Love 
2003 Nonstop 4 


ZDROJ: en.wikipedia.org
FOTO: koreandrama.org

Anketa

Z jaké další asijské země, kromě Jižní Koreje, posloucháte hudbu nejčastěji?

Taiwan
0,7%
Čína
49,1%
Japonsko
38,2%
Vietnam
4,7%
Thajsko
2,7%
Filipíny
0,4%
Indie
0,4%
Singapur
0,4%
Mongolsko
0,7%
Jiná
2,7%
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9