Yoo Yeon Seok

Autor Eunka, 21.09.2014
Aktivní 2008 - současnost
kingkongent.com/bbs/yooye...
twitter.com/Yeonseok411
Jméno: Yoo Yeon Seok 유연석 
Pravé jméno: Ahn Yeon Seok
Povolání: Herec
Datum narození: 11. dubna 1984
Výška: 183 cm
Váha: 73 kg
Znamení: Skopec


Ahn Yeon Seok bydlel v Soulu až do svých šesti let a pak se s rodinou odstěhoval do provincie Gyeongsang, protože jeho otce přeložili na tamější univerzitu. Na střední škole se rozhodl, že se bude věnovat herectví, a pak následoval svého bratra, který studoval v Soulu a přistěhoval se za ním. 

Zatímco bral lekce herectví, usmálo se na něj díky jednomu kamarádovi štěstí, neboť v tváři připomínal herce Yoo Ji Taeho, a tak ho obsadili jako jeho mladší já ve filmu Old Boy (2003). Dá se říct, že to byla jeho neoficiální debutová role. Jakmile v roce 2008 dokončil Univerzitu Sejong, obor filmové umění, začal se naplno věnovat herectví.



Na doporučení své agentury začal používat umělecké jméno Yoo Yeon Seok. Zpočátku účinkoval v seriálech jako Soul, Dream nebo Midnight Hospital, ale díky nezávislému snímku Re-encounter si získal uznání a stal se známým. Diváky nadchl i ve filmech Architecture 101A Werewolf Boy. Také si hodně polepšil díky populárnímu fantasy seriálu Gu Family Book.

Popularitu mu také vynesl seriál Reply 1994 (2013). Tam si konečně zahrál hlavní seriálovou roli. Jelikož tak rychle prorazil, obsadili ho poté hned do tří filmů: Whistle BlowerSecret Temptation Sanguiwon. Tento sympatický mladík zaujal i v zábavních show Cats and DogsYouth Over Flowers. Také si zahrál v MV One Way Love od Hyolyn ze Sistar. 


Filmografie:
Film: 

2003 Oldboy
2008 A Mercy Killing
2009 Short! Short! Short! 2009: Show Me the Money
2011 Re-encounter
         Moscow
2012 Hoya
         Architecture 101
         Two Weddings and a Funeral
         Horror stories
         A Werewolf Boy
2013 Born to Sing
         Hwayi: A Monster Boy
2014 Whistle Blower 
         Secret Temptation
         Sanguiwon
2015 The Mood That Day
         Beauty Inside
         Haeohwa


TV Drama:
2008 General Hospital 2
2009 Dream
         Soul
2010 Running, Gu
         Pure Pumpkin Flower
2011 Midnight Hospital
         A Thousand Kisses
2012 Tasty Life
         What about mom?
2013 Gu Family Book
         Reply 1994
2015 Warm and Cozy


Divadlo:
2008 The Good Person of Szechwan
2009 The Understudy
2015 Le Passe-Muraille


ZDROJ: en.wikipedia.org
FOTO: kpopstarz.com
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9