Kang So Ra

Autor Eunka, 19.09.2014
Aktivní 2009 - současnost
www.kangsora.kr
twitter.com/reveramess
Jméno: Kang So Ra, 강소라 
Povolání: Herečka, modelka a zpěvačka
Datum narození: 18. února 1990
Místo narození: Soul, Jižní Korea
Výška: 168 cm
Váha: 48 kg
Znamení: Vodnář
Krevní skupina: A


Narodila se 18. února 1990 v Gangdong v Soulu. Rodiče ji pojmenovali So Ra, protože v té době to bylo velmi populární jméno a toto slovo navíc také znamená mušle či ulita, a to se hodilo, neboť její máma předpokládala, že ji zplodili na ostrově Jeju. 

Zajímavé je, že jeden čas uvažovala o tom, že by se ráda stala režisérkou, a proto šla studovat univerzitu Dongguk, obor divadlo a film. Nakonec se však stala herečkou. Kvůli studiu na této škole také zhubla. Rodiče ji v herectví podporovali už proto, že její otec v mládí též uvažoval o dráze umělce. 



Debutovala v roce 2009 ve filmu 4th Period Mystery. Natáčení tohoto filmu se zkomplikovalo kvůli konfliktům s produkční společností, a proto z něj odstoupila původní herečka Kim So Eun. Právě ji pak nahradila Kang So Ra a hotové scény se musely přetáčet. 

Kang So Ra si diváky posléze získala ve filmu Sunny (2011). Za tento snímek obdržela dokonce čtyři ocenění a také získala roli v hudebním seriálu Dream High 2, ve kterém ztvárnila hlavní hrdinku Shin Hae Sung.

Sympatická herečka se v roce 2011 také účastnila oblíbené reality show We Got Married, kde jí dělal manžela leader skupiny Super Junior, Leeteuk. Kromě toho hostovala i v zábavních show Top Gear Korea a Strong Heart. Objevila se též i v několika hudebních videích, například v Hello (Huh Gag) a Happy Me (Hong Kyung Min).



V roce 2013 hrála v rodinném seriálu Ugly Alert a hned o rok později přijala roli Soo Hyun v dramatu Doctor Stranger. Rozhodně je pracovně vytížená, neboť byla v roce 2014 obsazena do dalšího seriálu s názvem Misaeng

Kang So Ra byla také tváří mnoha známých značek a účinkovala v reklamách. Vyznáním je protestantka, ráda fotí, miluje komiksy, na střední škole chodila do dramatického kroužku a už tehdy psala scénáře. Od prosince 2016 do prosince 2017 chodila s populárním hercem Hyun Binem.


Filmografie:
Film: 

2009 4th Period Mystery
         Kwang Tae's Basic Story
2011 Sunny
2012 Brave
2013 My Paparotti
         Cheer Up, Mr. Lee
2017 Uhm Bok Dong
2019 We Don’t Hurt You



TV Drama:
2010 Dr. Champ
2011 The Women of Our Home
2012 Dream High 2
2013 Ugly Alert
2014 Doctor Stranger
         Misaeng
2015 Warm and Cozy
2016 Neighborhood Lawyer
2017 Byun Hyuk′s Love



FOTO: twenty2blog.com, allofan.com
ZDROJ: facebook.WGM-Leeteuk-SJ-Kang-Sora, en.wikipedia.org
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9