Recept: Udělejte si s námi sváteční bramborový salát po korejsku

Eva Lenská
Gastronomie
Foto: YouTube screen

Vánoce se blíží a jen málokdo si k rybě nedá bramborový salátek. Pokud chcete vyzkoušet něco nového, připravte si gamja salad neboli bramborový salát po korejsku.

Bramborový salát po korejsku není nákladný, suroviny lze snadno sehnat a zvládne jej i úplný začátečník. Chutná skvěle a dovolí vám i lehce improvizovat. Tak neváhejte a vyzkoušejte ho.

Co budete potřebovat:
3 velké oloupané brambory
1 hrnek na kostičky nakrájených jablek
1 malá plechovka kukuřice
2 vejce
majonézu dle potřeby
sůl, bílý pepř, med
pár lžiček korejského jogurtového pitíčka, actimelu nebo citronové šťávy
možné přidat také vařenou mrkev, nakrájenou na kostičky

Postup:

Brambory oloupeme a uvaříme ve vodě. Vajíčka uvaříme natvrdo. Vařené brambory nakrájíme na kousky a ještě horké v míse osolíme, osladíme lžičkou medu, okořeníme pepřem a promícháme. Přidáme k nim na kostky nakrájená jablka (nemusí být oloupaná), na drobno nakrájený bílek z vařených vajec a kukuřici bez nálevu (pokud chceme mrkev, tak i tu).

Všechny suroviny pak promícháme s majonézou, které přidáme libovolné množství dle naší chuti. Salát ochutíme korejským jogurtovým pitíčkem, ale pokud jej nemáme, můžeme použít třeba actimel nebo stačí citronová šťáva.

Ještě znovu promícháme a pak salát servírujeme do misek nebo na talíře, nejlépe ve formě kopečků. Poté vezmeme žloutky, které jsme si odložili a nastrouháme je na jednotlivé porce.

ZDROJ: aeriskitchen.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.