Fanoušci se snaží dohnat CEO za fyzické napadání a urážení členů OMEGA X k trestu!

Michaela Pašková
Hudba
Foto: twitter.com/omegax_official

Vypadá to, že se některé společnosti nepoučily a stále se chovají ke svým umělcům špatně. Po kauzách okolo B.A.P a The East Light a navíc v době sociálních sítí a chytrých telefonů je až zarážející, co si ‚generální ředitelka‘ SPIRE Entertainment na veřejnosti k členům OMEGA X dovolila.

Přestože skupina OMEGA X debutovala teprve v červnu loňského roku s mini albem VAMOS, tak její členové nejsou neznámými tvářemi. Působili v různých, dnes již rozpadlých, skupinách. Pouze LIMITLESS a SNUPER nejsou oficiálně rozpadlé, ale jen neaktivní.

Seven O’Clock – Hangyeom
ENOi – Junghoon (J-Kid), Hyuk (Gun) a Kevin (Jinwoo)
Spectrum – Jaehan
1THE9 – Yechan
GIDONGDAE – Taedong
LIMITLESS – Hwichan (Raychan)
SNUPER – Sebin
1TEAM – Jehyun a Xen (Jinwoo)

Není to tak dlouho, co skupina zahájila své první světové turné CONNECT: Don’t Give Up. Dne 23. října se jedna fanynka skupiny na sociální síti Twitter podělila o něco, čeho byla údajně svědkem v Los Angeles. Uvedla, že fanoušci čekali venku, když viděli, jak žena bila členy.

Napsala: „Ruce se mi třásly tak, že jsem nevěděla, co dělat. Členové byli biti přímo přede mnou a já nemohla nic udělat.“

Pro orientaci je k tomu potřeba zmínit následující. Zatím nebylo jasně potvrzeno, zda žena, která se tohoto jednání dopustila, je generální ředitelkou (CEO) anebo pouhou manažerkou. Pro fanoušky nebylo však obtížné vypátrat její jméno, které zní Kang Seong Hee. Stanice SBS NEWS ji dala označení ‚Kang‘ a z tohoto důvodu jsem se rozhodla jej používat také.

A teď už zpátky k tomu, co se odehrálo. Zmíněná fanynka rovněž zveřejnila zvukový záznam, ve kterém Kang křičí na členy a jednoho z nich slyšitelně uhodí. Na nahrávce je slyšet ženský hlas říkající: „Už si to pro mě někdy udělal? Když jsem procházela těžkým obdobím, postaral ses o mě někdy?“

Když mužský hlas odpoví, Kang zakřičí: „Hej, kdo si myslíš, že jsi?“ Mužský hlas odpovídá: „Ale on je na pokraji zhroucení,“ na což žena rozlobeně reaguje: „Já jsem se už předtím zhroutila!“ Pak je slyšet, jak něco nebo někdo hlasitě padá a lidé reagují vyděšeným zamručením, než žena řekne: „Vstaň.“

Poté se další osoba zeptá ženy, co to dělá, a je slyšet hlas šeptající o kameře. Znepokojující zvukový záznam končí slyšitelným pláčem, zatímco žena pokračuje ve svém řádění.

Začátkem tohoto měsíce jiná osoba na Twitteru tvrdila, že její matka byla svědkem incidentu, během kterého nějaká žena opakovaně křičela na členy v Chile. Podle postu byla její matka nejprve svědkem toho, jak žena v hotelu křičela na dva členy a pak se přede všemi dopustila stejného konání na letišti.

V sérii tweetů dotyčná napsala:

„Ahoj, nejsem fanynkou OMEGA X a neznám je dobře, ale ráda bych promluvila o něčem, co mi řekla moje mamka. Jde o to, co se stalo včera na letišti. Nejsem si jistá, jestli tady o tom můžu mluvit, ale myslím, že je to důležité.

Moje mamka byla v Chile na dovolené (jsme z Argentiny) a v pondělí se měla vracet, ale let jí zrušili, takže musela zůstat v tamním hotelu a tam byli i OMEGA X.

Když snídala, viděla dva chlapce (členy OMEGA X), na které křičela nějaká žena (věří, že byla jejich manažerkou nebo něco takového). Myslela si, že jsou to možná celebrity, protože měli zakryté obličeje čepicemi a rouškami.

Pak zjistila, že jsou z k-popové skupiny OMEGA X. Poté je znovu viděla na letišti, zatímco čekala na let. Ta samá žena na ně přede všemi křičela. Moje mamka a její přátelé tomu nemohli uvěřit. Řekla té ženě, ať na ně přestane křičet. Pak ta žena odešla a nic dalšího se nestalo. Mamka mi řekla, že se jí členové uklonili jako výraz poděkování.

Když jsem se to dozvěděla, byla jsem opravdu ohromená. Mamka mi řekla, že jí jich bylo opravdu líto, protože vypadali tak uctivě a laskavě. Opravdu nemůžu uvěřit tomu, že s tím společnost nic nedělá. Také jsem četla o situaci s jejich turné.

Vlastně mi máma řekla, ať napíšu stížnost společnosti, protože s nimi takto nesmí zacházet. Neznám však tu skupinu, takže nevím, co mám přesně dělat, ale chtěla jsem dát vědět fanouškům o tom, co se stalo.

Prosím, pomozte mi to šířit, aby se takové situace už nikdy neopakovaly.“

Poté, co se zvukový záznam a výše uvedená série tweetů začala šířit, společnost SPIRE Entertainment uvedla, že vše prověří a učiní prohlášení. Což také udělala, nicméně obsahem svého prohlášení se postarala o to, že to fanoušci rozhodně nenechají být.

„Dobrý den,

tady je SPIRE Entertainment, společnost zastupující chlapeckou skupinu OMEGA X.

Nejprve se hluboce omlouváme za to, že jsme touto nepříjemnou zprávou vyvolali znepokojení. Skupina OMEGA X ukončila 22. října koncertem v Los Angeles své první světové turné CONNECT : Don’t give up. K incidentu, který po zveřejnění na sociálních sítích vyvolal kontroverzi, došlo po jídle, které se konalo po skončení turné. To začalo 16. září v mexické Guadalajaře a trvalo více než měsíc až do koncertu v LA ve Spojených státech.

V té době, po skončení turné, členové OMEGA X a společnost hovořili o tom, jak tvrdě do té doby pracovali, respektive plánovali budoucnost. Při tom si navzájem vyříkávali své stížnosti, a protože se kvůli emocím rozčilovali, začali zvyšovat hlas. Rozhovor pokračoval i po jídle, ale díky pokračující diskusi si členové a společnost aktuálně vyřešili všechna svá nedorozumění a vše ukončili s tím, že se chtějí posunout kupředu a zároveň být k sobě ohleduplní.

Uplynulý měsíc, během něhož skupina a společnost vyrazili na turné a osobně se setkali a komunikovali s fanoušky, kteří nás mají rádi, byl hluboce smysluplným obdobím, jež se nedá ničím nahradit. Všichni společně tvrdě pracovali se stejným cílem, abychom dodrželi slib daný našim fanouškům. Skláníme hlavy v omluvě za to, že jsme turné ukončili špatnými vzpomínkami.

Naše společnost by chtěla touto cestou ještě jednou poděkovat fanouškům, kteří věnují tolik lásky skupině OMEGA X. Stejně jako název skupiny nese význam ‚Od prvního setkání s našimi fanoušky až do posledního okamžiku, kdy dosáhneme svých snů, budeme realizovat širokou škálu hodnot‘, bude naše společnost chránit hodnoty vytvořené skupinou OMEGA X a jejími fanoušky až do samého konce.

Ještě jednou se omlouváme, že jsme vám dali důvod k obavám.“

Proč prohlášení zvedlo fanoušky ze židle? Je to snadné. Opravdu je v něm několikrát zmiňováno slovo ‚společnost‘, takže nedošlo k přiznání, že za vším stojí Kang. Navíc byla celá situace zaonačena tak, že došlo k výměně názorů, kdy se obě strany rozčílily.

Není tedy divu, že to fanoušci nenechali být a pustili do světa pár videí, kdy dvě z nich rovněž zveřejnila i stanice SBS NEWS.

Stanice videa samozřejmě upravila. Pohrála si s hlasy a rozmazala obličeje, ale na sociálních sítích kolují i původní verze. Protože SBS NEWS nepřidala anglické titulky, rozhodla jsem se vám přeložit části videí, které stanice zveřejnila.

V první části videa Kang členům říká: „Proč si myslíte, že *** (použila nadávku) jako vy si zaslouží, aby je lidé milovali? ***, kteří nevědí, co to znamená být milován, jsou milováni. Vím, jak za*raně vypočítaví jste.“

Kang poté křičela na Jaehana, který seděl a vykazoval příznaky panického záchvatu.

Kang: Umíráš vyčerpáním? Kim Jaehane, jestli je ti takhle špatně každý den, přestaň být idolem.
Kang: Tak ty nevstaneš?
Člen (neví se jaký): Přestaňte, taepyu-nim (všichni víme, co toto slovo znamená – ředitel).
Kang: Víš, kolikrát jsem upadla?
Člen (asi Jaehan): Právě teď se cítím nemocně.
Kang napodobující Jaehana: Mám velké bolesti.

Kang: Haló? Už si to pro mě někdy udělal? Víš, kolikrát jsem se zhroutila? Vstávej! Vstávej Kim Jaehane!

Člen: Přestaňte taepyu-nim.
Kang: Přestat?
Člen ptající se Jaehana: Jsi v pořádku?
Kang: Jen to hraješ.

Pokračování v hotelu.

Kang: Udělal jsi to pro mě? Postaral ses o mě, když jsem měla těžké období?
Kang: Kdo jsi? Kdo jsi?
Jaehan: Jsem na pokraji zhroucení.
Kang: Mám těžké období.

Kang popadne Jaehana a srazí ho k zemi, zatímco čekají na výtah. Tato část je na videu špatně viditelná, ale Jaehan opravdu nepadl v tento moment k zemi vyčerpáním.

Stanice SBS NEWS za účelem poskytnutí telefonického prohlášení kontaktovala Kang, která obvinění z napadení a verbálního urážení popřela. „Nikdy jsem na členy nekřičela a ani je nenapadla. Jaehan a já jsme se zhroutili. Byla jsem opravdu smutná, takže jsem se zeptala ‚Chránili jste mě? Chránili jste mě, když jsem to měla těžké?’“

Dle nejnovějších zpráv stanice byla v noci do hotelu 2x zavolána policie, protože Kang dělala rozruch.

Podle médií měli členové 23. října odletět z Los Angeles zpátky do Koreje. Nicméně poté, co celá kauza začala nabírat na obrátkách, jejich letenky byly zrušeny. Zajímavé ovšem je, že zaměstnanci společnosti, kteří se na turné různými způsoby podíleli, tímto letem odletěli.

Společnost k tomu uvedla: „O zrušení rezervace jsme diskutovali tři dny, protože by členové mohli být na palubě s fanoušky. Není pravdou, že jsme je nechali ve Spojených státech.“

Nicméně stanice ve svých zprávách uvedla, že rezervaci letenek členům zrušila samotná Kang. Jedenáct členů a jejich manažer si tak museli zajistit zpáteční let do Koreje tak, že požádali o pomoc své rodiny, a nakonec 24. října skutečně nastoupili do letadla.

Jelikož se to společnost celé snaží zamést pod koberec, začali se k tomu vyjadřovat také umělci, kteří v minulosti s členy OMEGA X působili ve skupinách.

Dongkyu (Spectrum) dal průchod svému hněvu na Instagramu. V postu napsal: „To ty jsi tady antifanoušek. Nebudu psát nadávky, protože jsem svým hlasem už hodně nadával. Opovážila ses dotknout mého bratra? Jak ses opovažuješ. Člověk jako ty.“

I teď Kang stále popírá veškerá obvinění ze zneužívání, napadení a zanedbávání členů. Po přečtení mého článku vám musí být zcela jasné, že i když Kang nebyla oficiálně potvrzena jako CEO, bude generální ředitelkou. Jednak ji tak nazvali členové ve videu a poté manažer odletěl se členy.

Co si o tom všem myslíte?

Zdroj: Soompi, Allkpop, SBS NEWS

(Informace aktuální k 25.10.2022)

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.