CRAVITY nás nabádají k tomu, abychom se uvolnili a pořádně s Party Rock zapařili

Michaela Pašková
Hudba
Foto: twitter.com/CRAVITYstarship

Ten pravý podzim konečně začal, tak proč si ho nezpestřit funky pop-rockovou písní, která se k opadávajícímu barevnému listí skvěle hodí.

Devítičlenná skupina Starship Entertainment, kterou tvoří leader Serim, Allen, Jungmo, Woobin, Wonjin, Minhee, Hyeongjun, Taeyoung a Seongmin, se nás rozhodla potěšit v pořadí čtvrtým mini albem New Wave.

Titulní skladba Party Rock se odchyluje od nadupaných písní jako byly Gas Pedal a My Turn. Místo toho skupina pokračuje v osvěžujícím konceptu, který jsme mohli poprvé zaslechnout v předešlém Adrenaline z březnového alba Liberty: In Our Cosmos. Členové se tentokrát rozhodli, že nás budou nabádat k tomu, abychom se uvolnili a šli s proudem. Prostě se bavili.

„Break it down / Just for today, have fun and break free / Go-gotta get down to this beat / Nothing can never bring me down, yeah / No interruption can kill my vibe, yeah.“

Titulní skladbu Party Rock provází barevné hudební video, ve kterém můžeme vidět, jak členové dělají neplechu v obchodě s deskami, tančí na basketbalových hřištích a opuštěných místech.

New Wave tracklis:
Boogie Woogie
Party Rock
New Addiction
Automatic
Colorful
Knock Knock

Serim a Allem jsou uvedeni jako spoluautoři čtyř písní včetně b-side skladeb Automatic a Colorful. Na druhé jmenované se rovněž jako producent podílel Woobin. V rozhovoru pro NME uvedl, že srovnával barvy s pocity. „Když jsem psal Colorful, místo abych se zaměřil na samotné barvy, sledoval jsem nálady nebo pocity, které má každý v běžném životě.“

Rappeři Serim a Allen píší své vlastní verše, zatímco myslí na fanoušky, „Psaní našich vlastních textů fanouškům umožňuje, aby se lépe sžili s našimi písněmi a s námi také. Buduje to mezi námi důvěrný vztah. Jako bychom s nimi komunikovali přímo prostřednictvím našich textů. Takže jsem opravdu rád, že jsem měl možnost psát své vlastní verše, počínaje druhým mini albem. Věřím, že až vydáme více písní, budeme se moci ještě větší měrou podílet na produkci našich alb,“ prohlásil Allen.

Před vydávím New Wave pustila skupina do světa svůj první anglický singl Boogie Woogie. Tato peprná píseň obsahuje „text, který vlastně popisuje boogie, tanec samotný,“ zmínil Allen. „Podílel jsem se na choreografii a v přispěl i s nápady. V textu stojí ‚take my hand and grab my hips, swing around and turn your wrist‘. Chtěli jsme ten tanec co nejvíce usnadnit, aby ho zvládli i fanoušci, takže docela věrně kopíruje slova.“

„Vzhledem k tomu, že se pandemická situace zlepšuje, dostáváme více příležitostí vyjet do zahraničí. Cítím, že vydávání písní v angličtině nám může pomoci lépe komunikovat s našimi zahraničními fanoušky. Takže je to skvělá příležitost. Nemyslím si, že bychom s tím v dohledné době přestali, protože Boogie Woogie je teprve prvním anglickým singlem. Určitě přibydou další,“ dodal.

Titulní skladba Party Rock je rovněž dvojjazyčnou písní. V korejské části textu dokáže zpěvák Woobin snadno zprostředkovat poselství a emoce. „Když zpíváme anglicky, můžeme se soustředit na trendy výrazy. To je výhoda používání angličtiny. Takže kombinace obou jazyků může v konečném důsledku vyvolat zájem,“ poznamenal Woobin.

Mini album je dostupné k poslechu na Spotify.

Zdroj: nme.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.