Co vzkazuje Lee Sae On, hvězda BL seriálu Light on Me, lidem s odlišnou sexuální orientací?

Michaela Pašková
Film / TV
Foto: WHYNOT Media

Je to už nějaký ten pátek, co jsme si mohli vychutnat zajímavý příběh z prostředí střední školy. V našem článku mimo jiné zjistíte, kterou scénu si Lee Sae On oblíbil.

O čem přesně tento BL seriál byl? Tae Kyung je osmnáctiletý student střední školy, který je celoživotním samotářem. Jednoho dne začne zpochybňovat vlastní úsudek a řekne učiteli, že už nechce být déle sám. Problém tkví v tom, že nemá absolutně žádnou představu o tom, jak si hledat přátelé. Učitel mu poradí, aby se přidal do školní studentské rady. Souhlasí, ale zjišťuje, že navazování přátelství může být ještě těžší, než se zprvu zdálo.

Setkává se s místopředsedou rady, Shin Wooem, který je klidný a vyrovnaný, ale zároveň je k němu poněkud chladný a zdráhá se ho přijmout. Nicméně potkává také neuvěřitelně atraktivního předsedu, Da Ona, který jak se zdá, mu okamžitě propadne. Vypadá to, že se mezi nimi pomalu rýsuje románek, ale s tím Shin Woo rozhodně nesouhlasí. Situaci dále komplikuje skutečnost, že Da Onova kamarádka, která ho tajně miluje, žárlí na jejich blízkost a pokouší se mezi ně vrazit klín.

Lee Sae On ztvárnil postavu Woo Tae Kyunga a my se teď společně podíváme na to, co na sebe prozradil v rozhovoru pro K-Africa Mag.

Pro diváky, kteří ještě Light on Me neviděli, kdo je Lee Sae On?

Ahoj, jsem Lee Sae On. Herec, který hraje roli Woo Tae Kyunga, dočasného člena studentské rady v seriálu Light on Me.

Byly nějaké obtíže s natáčením během pandemie?

Vlastně si myslím, že štáb to musel mít o hodně těžší než herci. Muselo to být hodně obtížné, protože byli nuceni sledovat karanténní opatření a po celou dobu natáčení si nesměli sundat své roušky. Nemohli jsme mít závěrečnou party a ani sledovat poslední epizodu společně. Myslím, že tyto věci byly velkým zklamáním.

Tvá postava, Woo Tae Kyung, začíná společensky velmi neohrabaně v tom smyslu, že nevidí potřebu dělat si přátelé. Přesto je jedním z mála lidí, kteří jsou k sobě upřímní, pokud jde o to, kdo jsou a co cítí. Myslíš si, že jeho pocity k Shin Da Onovi byly skutečné nebo se tak jen cítil, protože k němu byl velmi milý a vítal ho jako nového člena?

Woo Tae Kyung necítil potřebu ani důležitost mít přátele, ale v určitém bodě si uvědomil, že by takový neměl být, takže se připojil ke studentské radě na základě doporučení učitele. Právě tam se seznámil s předsedou Shin Da Onem a nemyslím si, že se tak cítil jen proto, že k němu byl laskavý a vítal ho.

Přestože Shin Da On dělal, co mohl, aby se postaral nejenom o Tae Kyunga, ale i o své přátelé, sám si lásku nedopřával a byl k sobě příliš chladný, takže ho Tae Kyung litoval. Rozbušilo mu to srdce, a proto si myslím, že se mu Shin Da On začal líbit. Myslím si, že jeho pocity k němu byly v seriálu skutečné.

Co obnášela příprava na seriál?

Především jsem opakem Woo Tae Kyunga, který je dobrovolným outsiderem bez přátel. Přemýšlel jsem o postavách, které byly introvertní, protože jsem měl hodně přátel a byl aktivní student. Abych se stal Tae Kyungem, snažil jsem se, aby mé pohyby a vzezření vypadalo frustrovaně, což si myslím, že se mi povedlo.

Vzhledem k tomu, že je to BL žánr, sledoval jsem hodně seriálů, které by mi mohly pomoci, a protože se jedná o středoškolskou roli, vzpomínal jsem na svá středoškolská léta. Jak se mi vracely myšlenky a vybavovaly vzpomínky z té doby, dělal jsem si poznámky.

Máš nějaké oblíbené scény ze seriálu?

Osobně mám rád příliš mnoho scén, ale za deštivého dne v parku jsem řekl Shin Da Onovi ‚Můžeš se o mě opřít. Můžeš to udělat.‘ A také scéna, kde řekl hyung byla fakt dobrá.

Žijeme ve světě, který stále není příliš tolerantní. Co bys chtěl, aby si mladí fanoušci, kteří možná prochází šikanou kvůli tomu, kdo se jim líbí, odnesli ze seriálu a postavy, jenž si hrál?

Chci, aby se stali sebevědomějšími a upřímnějšími lidmi. Je to chladné prohlášení, ale opravdu doufám, že osamělí lidé, kteří čelí těžkostem, to překonají. I pro mě bylo hodně obtížných věcí, ale když se ohlédnu zpět, překonal jsem je a dospěl. Myslím, že jsem zažil spoustu věcí, které nikdo jiný.

Může to být těžké, ale nezáleží na tom, zda si půjčujete sílu od lidí kolem nebo změníte sami sebe, protože pokud to překonáte, budete mít pocit, že to doopravdy nic nebylo nebo že na tom vlastně nezáleželo. Doufám, že všichni myslíte pozitivně, povzbuzujete se, zůstáváte silní a zdraví.

Vzhledem ke skvělému přijetí postav v Light on Me a úspěchu seriálu celkově, dostaneme druhou řadu? Jaké další postavy bys chtěl hrát v budoucnu?

O tom ještě nebylo rozhodnuto a je to budoucnost, kterou nikdo nezná. Haha. Co kdybychom to udělali? Od té doby, co se Woo Tae Kyung stal dospělým, bylo by zábavné ho hrát, když je vyspělejší a ne outsider.

Čeho chceš ve své kariéře dlouhodobě dosáhnout?

Chci být hercem, který je chválen slovy ‚jedině herec Lee Sae On dokáže zahrát jakoukoli postavu v jakémkoli díle‘. Protože je na světě spousta cool a skvělých herců, myslím, že obstojím jen tehdy, pokud se stanu někým s něčím jedinečným. Udělám, co bude v mých silách, takže mi prosím projevte hodně podpory. Děkuji vám.

Foto: WHYNOT Media

Co bys řekl někomu, kdo v zábavním průmyslu teprve začíná?

Bude to těžká práce, pokud nejste opravdu šťastní. Takže si to užívejte, pracujte s pozitivní myslí a vždy se dobře připravte. I když je to teď těžké, jestliže vytrváte a vydržíte to, jednou se stanete zářící hvězdou. Stále mám velké nedostatky, takže jak se to opovažuji říci? Hlavu vzhůru!

Pokud vás zajímá, co řekl v rozhovoru Kang Yoo Seok, který si zahrál Shin Wooa, dozvíte se to zde.


ZDROJ: k-africamag.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.