Kim Jaehwan je hnán svými cíly a jako skladatel písní se cítí trapně, když byť jen jeden den nevezme do ruky kytaru

Eva Lenská
Hudba
Foto: twitter.com/KJH_officialtwt

Sympatický zpěvák Kim Jaehwan se 5. září vrátil na hudební scénu s pátým mini albem Empty Dream. Poj´dme se zaměřit na to, co o své hudební novince řekl na showcase, která se konala jen několik hodin před vydáním alba.

Mini album Empty Dream vyšlo nedlouho po vydání Jaehwanova singlu Snail a je jeho prvním vydaným albem od čtvrtého mini alba The Letter, které vyšlo před devíti měsíci.

Stejně jako své předchozí album naplnil zpěvák i Empty Dream písněmi, které si sám napsal, tentokrát však představil celou řadu nových žánrů a zadoufal, že se mu podaří udělat další krok v hudební kariéře.

„Stát se zpěvákem byl pro mě kdysi zoufalý sen. Jakmile jsem tohoto cíle dosáhl, nevěděl jsem, o čem snít dál. A cítil jsem se kvůli tomu uvnitř opravdu prázdný. Jsem hnán svými cíli, takže jsem pak upadl do krize,“ řekl hned na úvod showcase.

Foto: twitter.com/KJH_officialtwt

„A pak mi došlo, že bych mohl být šťastnější, kdybych dokázal dělat víc než jen zpívat a začal jsem psát vlastní písničky. Lidé se skrze ně mohou do mě vcítit a přijmout mě. Toto album jsem natočil v naději, že svým psaním písní zaplním toto prázdné místo,“ pokračoval.

Zatímco na mini album The Letter vyzdvihoval pouze balady, na novém albu se pokusil o různé nové žánry od synth-popu přes R&B, rock, akustiku a další. V čele šestistopého balíčku stojí titulní skladba Back Then, R&B a rocková píseň, prostřednictvím které vzpomíná na nevinnost svého dospívání.

„Asi jsem myslel hlavně na střední školu, na dobu, kdy jsem byl opravdu nevinný. Bylo to šťastné období, kdy jsem chodil každý týden do kostela, hrál fotbal a díval se na filmy v městském kině, které dnes už neexistuje,“ řekl.

Back Then vznikla už před delší dobou, když si ve svém pokoji pohrával s kytarou. Píseň sice existuje ve dvou verzích, taneční a s kapelou, ale původně byla napsána jen verze s kapelou. Taneční verzi Jaehwan přidal, aby ukázal svou idol stránku. „O tanci jsem opravdu nepřemýšlel a napadlo mě, že bych vystoupení pojal jen pomocí nějakých gest rukou. Ale vím, že moji fanoušci mě rádi vidí tančit, tak jsem tam sem tak něco vpašoval,“ přiznal.

Ačkoli odstartoval svou kariéru jako hudební idol a člen chlapecké skupiny Wanna One, říká, že nyní tráví většinu času doma s kytarou a skládá písně. „Poté, co skupina Wanna One skončila, jsem prostě chodil a klepal na dveře skladatelů, protože jsem strašně moc chtěl psát dobré písničky. Poznal jsem různé styly jejich práce a to mě přimělo přemýšlet o vlastním psaní písní. Teď se cítím trapně, když třeba jen jeden den nevezmu do ruky kytaru,“ uvedl.

Foto: Swing Entertainment

Dříve se cítil vystresovaný a dělal si starosti s tím, co si o jeho výtvorech budou myslet ostatní, ale nyní říká, že je od těchto tlaků osvobozen, protože tvorba písní se nyní stala součástí jeho každodenního života. K tomu dodal: „Začal jsem myslet jen na to, abych psal to, o čem chci psát právě teď. Myšlenky, které mám dnes a zítra, nejsou nikdy stejné, tak je prostě přetavuji do svých písní. Je mnoho dní, kdy se mi moje práce nelíbí – vlastně většinou – a dříve to byl pro mě stres, ale teď už jsem v pohodě.“

Na závěr uvedl, že tvorba hudby je pro něj jako hra a že s albem Empty Dream neusiluje o vysoké příčky v hitparádách. „Očekávám, že moje barvy budou prohlubovat svůj odstín, jak budu pokračovat v tvorbě nových alb, a myslím, že jsem právě v bodě, kdy v tomto procesu nacházím svou vlastní barvu.“

Zdroj: The Korea Herald

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.