ATEEZ jako partyzáni šíří naději a vyzývají k boji proti utlačovatelské vládě

Michaela Pašková
Hudba
Foto: twitter.com/ATEEZofficial

Konec července se nese ve znamení v pořadí osmého mini alba skupiny ATEEZ a návratu Halateez. Připojíte se k boji?

Na počest nejnovějšího mini alba The World Ep. 1: Movement byla uspořádána showcase, v průběhu které Min Gi prozradil, že novinka symbolizuje počátek nové éry. Cílem je probudit lidi, kteří mají pocit, že opakují nekonečné kolečko rutiny.

Yeo Sang zmínil, že nahrávání mini alba byla pro členy celkem výzva, protože zabrouzdali do nových stylů co se týče hudby. V čele mini alba stojí titulní skladba Guerrilla, kterou produkovali EDEN, Ollounder a LEEZ a je kombinací nu-metalu, alternativního rocku a hip-hopu.

Za jejím napsáním stojí Hong Joong, Min Gi, HLB a EDENARY neboli EDEN, Ollounder a LEEZ. Skladba je výzvou k akci, odmítnutí mlčení a k tomu všemu zdůrazňuje důležitost sebevyjádření a identity.

‚Dance, break that wall, with our feel/ Spread it out, guerrilla/ This is how we shout, loudly, keep it loud/ Until еveryone opens thеir eyes/ Dance, break that wall, with our feel/ Spread it out, guerrilla/ This is how we fight, now we’re gonna ride/ Wake up the world.‘

Skupina prohlašuje, že je partyzánské hnutí odhodlané vymanit se ze sociálních forem, do kterých je společnosti nutí, a vést mládež k novým zítřkům.

Kinematografické hudební video sleduje složitou dějovou linii s ATEEZ jako povstaleckou buňkou v dystopickém světe, kde se hudba, umění a individualita zdají být zakázány. Mládeži je vnucována dokonalost, podrobení se a svoboda volby a projevu neexistuje.

Ve videoklipu vidíme, jak se členové skupiny infiltrují mezi vládnoucí složky, aby rozbili systém zevnitř a šířili poselství naděje a anarchie a přiměli obyvatele bojovat proti utlačovatelské vládě.

The World EP.1 : Movement tracklist:
Propaganda
Sector 1
Cyberpunk
Guerrilla
The Ring
WDIG (Where Do I Go)
New World

„Pro mnohé skupina ATEEZ symbolizuje mocné vystoupení. Jestliže jsme se snažili přiblížit známým zvukům, chtěli jsme být tentokrát odvážní i v nich,“ uvedl leader Hong Joong.

Mini alba se v rámci předobjednávek prodalo přes 1,1 milionu kusů, čímž skupina zaznamenala svůj první milionový prodej. Hong Joong řekl, že tím byli ohromeni a jsou za to vděční. Dodal, že spíše než aby se starali o čísla, udělají maximum a fanouškům se odvděčí.

Celé mini album je dostupné k poslechu na Spotify.

Líbí se vám?

Zdroj: rollingstoneindia.com & koreaherald.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.