Thajské ženy jsou okouzlující. Chcete vědět, v čem tkví tajemství jejich půvabu?

Eva Lenská
Kultura
Foto: toastal/flickr

Říká se, že thajské ženy jsou krásné. Vyzařují zvláštní jas a jejich věčný úsměv je pověstný. Čím to, že jsou tak půvabné? Tento článek vám to objasní.

Jednoznačná odpověď sice neexistuje, ale zdá se, že vše souvisí s životním stylem a kulturou thajských žen. Krása je komplexní pojem a má hodně co do činění se sebevědomím. Můžeme kolem sebe vytvořit auru vlastního půvabu. Thajské ženy ví, jak na to.

Lidé ze západu si obvykle myslí, že ženy v Thajsku nemohou být emancipované. Ale není to pravda. Mnoho žen tam studuje vysoké školy a buduje si kariéru. Vdávají se až potom. 

Další věcí je, že thajské ženy milují kosmetiku. A umí s ní zručně zacházet. Mají talent pro míchání barev a odstínů. Nebojí se experimentovat a vědí, jak zvýraznit své přednosti. Pochopily pravou funkci kosmetiky a v líčení jsou skutečnými umělkyněmi.

Ale krása není jen povrchní záležitost. Byla by chyba si něco takového myslet. Kosmetika nevylepší to, co je uvnitř. Je pouze na doplnění. 

Kouzlo thajské krásy začíná v zahradě a pak cestuje do kuchyně. Thajská kuchyně je prostě plná různého svěžího ovoce, zeleniny a bylinek (bazalka, citrónová tráva, zázvor a jiné). A bylinky v ní nejsou pro nic za nic. Jsou plné antioxidantů, vitamínů a minerálních látek. Všechny tyto složky mají velký vliv na strukturu naší kůže a její elastičnost.

Krása také vychází z ducha. Thajci jsou povětšinou buddhisté a hlídají si svoje emoce. Vztek, žal, nenávist a závist mohou působit na naši tvář. Přidávají nám vrásky a to, jak se cítíme, se přirozeně na našem vzhledu projeví. Thajci jsou pověstní svým úsměvem a ten vyvolává pocit radosti. Je to přímo elixír mládí pro naše tělo. Dá se tedy říci, že krása souvisí se stavem mysli.

Thajské ženy, zejména ty na venkově, jsou také fyzicky aktivní. Další důležitá věc je meditace. Ta člověka uvolní, uklidní, revitalizuje tělo a dodá nám endorfiny. Také zmírňuje stres a napětí. Každý, kdo pravidelně medituje, pochopí, o čem je řeč. 

Nesmíme také zapomenout na oblíbené thajské masáže. Ty také prospívají nejen tělu, ale i mysli. Není na škodu si jednou za čas dopřát trochu hýčkání. 

Thajky nakonec tvrdí jednu věc. A to, že krása je balíček uvnitř nás, a jen čeká na své objevení. Přichází zevnitř a kosmetika ji jen posílí. Důležité je to, co kolem sebe vyzařujeme a jsme-li ochotní rozdávat úsměvy a pohodu druhým. Krása není o vzhledu, ale o pocitech. Když to pochopíme, budeme překvapení, jak najednou rychle zkrásníme.

Zdroj: emmagem.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.