Jihokorejští studenti protestují proti sbírání telefonů před vyučováním

Eva Lenská
Ostatní
Foto: pixabay.com

Co byste dělali, kdybyste před vyučováním museli odevzdat telefon? Korejským žákům se to moc nelíbí. Stále větší počet studentů se připojuje k sociálnímu hnutí proti sbírání mobilních telefonů ve škole před vyučováním.

Na platformách sociálních médií studenti zveřejňují ručně psané protesty proti školním praktikám zahrnujícím sbírání všech mobilních telefonů před vyučováním. Používají hashtagy jako # don’ttouchphonechallenge nebo #studentrights, aby povzbudili ostatní studenty, aby se k tomuto hnutí připojili. Studenti tvrdí, že sbírání telefonů ve škole je porušením práv studentů.

„Sbírání mobilních telefonů ve škole potlačuje svobodnou vůli každého jednotlivce,“ řekl student z provincie Gyeonggi. „Škola podporuje pasivitu studentů tím, že se je snaží ovládat.“

Národní rada pro lidská práva již dříve uvedla, že zákaz používání všech mobilních telefonů na školách, byl porušením práv studentů, a to se stalo morálním základem hnutí. Někteří rodiče a zaměstnanci školy však poukazují na to, že rozhodnutí rady je příliš nereálné na to, aby mohlo být provedeno ve školách, a mnoho lidí se obává, že si studenti během vyučování budou hrát hry nebo sledovat videa pomocí mobilních telefonů. Někteří se obávají, že mobilní telefony mohou být použity k nelegálním fotografiím a jiným sexuálním trestným činům.

Národní policejní agentura totiž uvedla, že počet zadržených mladistvých za nelegální fotografie a jiné sexuální trestné činy, se v roce 2020 zvýšil o 80,5 procent, z 1695 osob v roce 2017 na 3060.

Zdroj: koreabizwire.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.