HYBE svým briefingem dává všem jasně najevo: Připravte se, nezastavujeme!

Lucie Stará
Hudba
Foto: HYBE

Pouhých pár dní zbývá do začátku roku 2023, který se opět rozhodla ovládnout jihokorejská nadnárodní zábavní společnost HYBE. Pojďme se společně podívat na to, co můžeme očekávat, a že toho nebude rozhodně málo!

Společnost HYBE, dříve Big Hit Entertainment, je zpět se svým ročním shrnutím toho, co v příštím roce plánuje. Na konferenci 2022 HYBE Briefing With The Community, jež byla veřejnosti představena jako hodinové video zveřejněné na Youtube, vystoupilo několik vrcholných manažerů společnosti i jejich partnerů.

Mohli jsme slyšet slova od zakladatele Bang Si Hyuka, generálního ředitele HYBE Park Jiwona, zakladatele SB Projects Scootera Brauna, prezidenta a generálního ředitele Big Machine Label Group Scotta Borchetty, viceprezidenta HYBE Labels America Daniela Kwona, viceprezidenta Interscope Geffen A&M pro A&R marketing Charlieho Christieho a mnoho dalších. Hovořili především o tom, kam společnost směřuje.

Různí zaměstnanci, kreativci ale i umělci sdíleli své zkušenosti a zážitky z minulého roku s důrazem na „koevoluci“ a učení se z podnikání ostatních.

„HYBE musí i nadále vytvářet ten nejlepší obsah pro fanoušky, kteří čekají na nová alba svých oblíbených umělců,“ řekl Bang Si Hyuk o takzvaném základním pravidle společnosti v oblasti kvalitního obsahu. Poté poslal vzkaz skupině BTS a jejím fanouškům: „BTS byli naší startovní, a hnací silou a ARMY tohle vše umožnili!“

BTS i řada nových umělců, jež budou teprve oznámeni, jsou zastoupeni různými vydavatelstvími, které spadají pod HYBE Labels. Momentálně to jsou BIGHIT MUSIC (BTS a TXT), BELIFT LAB (ENHYPEN), Source Music (LE SSERAFIM), PLEDIS Entertainment (SEVENTEEN, fromis_9), KOZ Entertainment (ZICO, Dvwn), ADOR (NewJeans), HYBE Labels Japan (&TEAM) a HYBE America. Umělci skrze celé HYBE spektrum plánují nová alba, světová turné, ale v plánu jsou i debuty nových skupin.

Pojďme se teď společně podívat na ty nejdůležitější momenty, které si pro nás společnost HYBE v nadcházejících měsících připravila!

RM: Indigo – 2. prosinec

Pouhých 24 hodin po skončení briefingu bylo potvrzeno nové sólo album vůdce skupiny BTS, RM. Stane se tak třetím členem skupiny, který vypustí do světa svou novou hudbu. Zatím se toho moc neví, ale vydavatelství potvrdilo, že album s názvem Indigo vyjde už 2. prosince a bude obsahovat celkem deset písní.

„Indigo vypráví příběhy a zážitky, které RM prožil, skoro jako deník. Představí jeho úplně jinou stránku a bude plné kolaborací,“ stojí v tiskové zprávě. O distribuci alba se podělí s Geffen Records a InGrooves.

Debut &TEAM – 7. prosinec

Úplně prvním HYBE umělcem s japonskými kořeny bude chlapecká skupina &TEAM. Devítičlenný mezinárodní tým vznikl v rámci konkurzního programu &Audition – The Howling, ve kterém se při různých příležitostech objevili BTS, ZICO, SEVENTEEN a ENHYPEN.

V &Team bude působit sedm japonských členů (K, Fuma, Yuma, Jo, Harua, Taki a Maki), dále korejský člen EJ a tchajwanský Nicholas. O jednotlivých členech se více dozvíte v tomto našem článku.

Generální ředitel společnosti HYBE, Park Jiwon, během briefingu sdělil, že skupina bude usilovat o globální scénu, zatímco jejím domovem bude Japonsko a působit pod HYBE Labels Japan. Na první debutový trailer jsme se mohli podívat už na začátku listopadu. V průběhu tohoto týdne bylo zveřejněno hudební video k písni Under the skin. Nicméně na debutové mini album First Howling: ME si musíme počkat až do 7. prosince.

NewJeans Single – 19. prosinec

Dívčí skupina New Jeans, která debutovala v letošním roce, potvrdila, že se chystá vydat novou hudbu. Po této zprávě rychle přispěchala s detailnějšími informacemi a to, že nový singl vypustí do světa už 19. prosince.

Očekávání z novinky jsou hodně veliká, jelikož skupina se svou písní Attention obsadila žebříčky korejských hitparád a skladba Hype Boy se stala tanečním virálním trendem. Kromě toho se obě písně dostaly do první poloviny žebříčku Billboard Global 200.

Hwang Minhyun: sólo album – 2022/2023

Skupina NU’EST, která debutovala v roce 2012, v březnu oznámila rozpad. Pod PLEDIS Entertainment se rozhodli nadále působit jen Baekho a Hwang Minhyun.

Na briefingu bylo oznámeno, že Hwang Minhyun momentálně připravuje své album, které bude jeho prvním sólovým hudebním projektem. Nebylo přesně sděleno kdy, ale zaznělo, že album bude následovat Absolute Zero od Baekha, který ho vydal v říjnu tohoto roku.

Kromě působení v NU’EST byl Hwang Minhyun v letech 2017 až 2018 členem dočasné, ale nesmírně populární projektové skupiny WANNA ONE, a na svém kontě má například i píseň Universe.

NewJeans: OMG – 2. leden

Po předvoji v podobě nového singlu se skupina NewJeans vrátí na scénu s novým albem OMG, a to hned po oslavách nového roku, konkrétně 2. ledna. Album bylo označeno jako single, takže nejspíše bude obsahovat maximálně tři skladby, jelikož předchozí vydání skupiny obsahovalo celkem čtyři písně.

TOMORROW X TOGETHER album – leden 2023

TOMORROW X TOGETHER zahájí příští rok žhavým novým albem (v rámci briefingu bylo popsáno jako mini album). Podle nedávné tiskové zprávy budou TXT „opět vzrušovat fanoušky svůdnými texty a dráždivou melodií.“

Mini album vyjde pod vydavatelstvím BIGHIT MUSIC a ve spolupráci s Republic Records naváže na stabilní vzestup TXT v rámci žebříčku Billboard 200 poté, co skupina v květnu dosáhla se svým albem Minisode 2: Thursday’s Child čtvrtého místa.

SEVENTEEN album – první polovina 2023

Skupina SEVENTEEN vypustí své nové album v první polovině příštího roku. Třináctičlenná skupina se letos poprvé dostala s alby Face The Sun a Sector 17 do TOP 10 žebříčku Billboard 200.

Album Face The Sun, které se stalo druhým nejprodávanějším počinem pod HYBE, překonalo v prvním týdnu celosvětový prodej více než dvou milionů kusů. SEVENTEEN se tak stali po BTS druhým interpretem, který takového milníku dosáhl.

ENHYPEN comeback – první polovina 2023

Poté, co skupina ENHYPEN završí své světové turné Manifesto, které je naplánováno na začátek roku 2023 a končit by mělo v únoru, vrátí se s novou hudbou!

Začátkem letošního roku se skupina se svým albem Manifesto: Day 1 dostala do Top 10 žebříčku Billboard 200.

fromis_9 album – první polovina 2023

Tato dívčí skupina působící pod PLEDIS Entertainment potvrdila plány na vydání alba v první polovině příštího roku. Bude to první album v osmičlenné sestavě poté, co v červenci odešla Jang Gyuri. Po přechodu k PLEDIS Entertainment v srpnu loňského roku zaznamenala skupina exponenciální růst jak v celosvětových prodejích, tak i v uznání k-popové scény.

Členky již dříve zhodnotily svůj první rok pod značkou HYBE v rozhovoru pro Billboard: „Cítíme se velmi sebevědomě, když opět spolupracujeme se zakladatelem PLEDIS Entertainment, Hang Sung Sooem, který byl naším producentem v době našeho debutu. Jsme rády, že můžeme představit naše barvy prostřednictvím mnoha rozmanitých žánrů a konceptů.“

BELIFT Lab: Nový umělec – první polovina 2023

BELIFT Lab je momentálně domovem jen pro skupinu ENHYPEN, ale už to nebude trvat dlouho a připojí se k ní nový umělec! Generální ředitel Park Jiwon v rámci briefingu sdělil: „Urychlujeme přípravy debutu nového umělce pod BELIFT Lab. Plánujeme, že naše produkce se bude vysílat během první poloviny příštího roku.“

LE SSERAFIM: Tour po Asii a Severní Americe – 2023

Dívčí skupina LE SSERAFIM, která debutovala v letošním roce, se již velmi brzo vydá na své první turné skrz Asii a Severní Ameriku. Tento plán dává docela smysl, jelikož ve skupině působí členky, které vyrostly nejen v Jižní Koreji, ale také v Japonsku a ve Spojených státech.

Skupina zaznamenala úspěch i co se týče žebříčku Billboard 200, jelikož se její mini album ANTIFRAGILE umístilo na 14. místě.

BTS: sólo aktivity

Kromě oznámení sólového alba od RM, Park Jiwon dále prozradil, že se všech sedm členů BTS prozatím zaměří na sebe. „Členové BTS, jak již bylo dříve oznámeno, se budou prozatím soustřeďovat na své individuální aktivity. Pro každého člena je naplánována celá řada sólových aktivit. Prosíme vás o pozornost a podporu na další cestě BTS.“

Tyto aktivity budou pravděpodobně přesahovat hudební oblast. Jin se v uplynulých měsících stal tváří značky Jin Ramen. RM bude moderovat novou korejskou varietní show, která se začne vysílat v prosinci. Jungkook zahájil Mistrovství světa ve fotbale 2022 v Kataru svou písní Dreamers, jež se stala oficiální písní letošního mistrovství.

Nová chlapecká skupina pod PLEDIS Entertainment

Už tomu bude sedm let, kdy pod PLEDIS Entertainment debutovala skupina SEVENTEEN. Společnost se dle slov ředitele připravuje na vstup do nové éry debutem nové chlapecké skupiny. Po neskutečném úspěchu skupin SEVENTEEN a NU’EST se s napětím očekává, co dokáže PLEDIS Entertainment s podporou HYBE.

Dívčí skupina HYBE x Geffen Records

Ačkoli to nebylo zahrnuto do řeči generálního ředitele Parka, část briefingu se podělila o informace k nové dívčí skupině, kterou dává dohromady HYBE a americká nahrávací společnost Geffen Records. Vedoucí pracovníci HYBE America a Geffen Interscope A&M hovořili o projektu, jehož časový harmonogram zatím nebyl stanoven.

„Účastnice jsou z celého světa,“ řekl zástupce týmu pro trénink a rozvoj o více než 100 000 soutěžících, které se účastnily konkurzu. „Dívky jsou z desítek různých zemí. Mají různá zázemí, rasy, etniky, národnosti a mám pocit, že každá dívka má svůj jedinečný příběh.“

„Je toho hodně o co bych se teď rád podělil, ale není to možné. V pravý čas vám vše oznámíme,“ řekl Daniel Kwon, viceprezident HYBE Labels America.

Zdroj: Billboard

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.