Yoon Mi Rae: Bylo mi ublíženo lidmi, kterým jsem opravdu věřila

Michaela Pašková
Hudba
thesunnytown.wordpress.com

Proč uznávané rapperce a zpěvačce Yoon Mi Rae přináší hudba stres? Co řekla o své čtyřleté pauze? Cítí bolest? Z jakého módního kousku doslova šílí? Zjistíte v článku.

Yoon Mi Rae si ve svém plném rozvrhu našla čas na poskytnutí rozhovoru magazínu Allure, který se rozhodl ve svých otázkách zabrouzdat do minulosti.

Řekni nám něco o tvé čtyřleté pauze, kterou jsi měla více než před deseti lety. Tvoji fanoušci na tebe opravdu čekali.
Kvůli problémům sem a tam jsem prošla mnohými útrapami. V mém životě nastalo několik zlomů. Když jsem podepsala smlouvu, moji rodiče se rozvedli a pak nastal hiatus. Bylo mi ublíženo lidmi, kterým jsem opravdu věřila. Lidmi, o kterých jsem si myslela, že budou vždy po mém boku. Lidmi, které jsem bezvýhradně následovala. Teď jsem jiná. I když lidé pronášejí dobrá slova, jsem podezřívavá a přemýšlím nad jejich úmysly. Není to dobrá změna. Myslím si však, že jsem si tak uvědomila, jak vzácná je má rodina a přátelé.

Zažila jsi vzestupy a pády, které ostatní umělci jen tak nezažijí. Jaké zkušenosti jsi jimi získala?
Díky těmto vyčerpávajícím a hrozným zážitkům umím vyjádřit během zpěvu špatné emoce, haha. Chci to vidět jen v pozitivním světle. To, co jsem zažila, bylo těžké, ale jsem tomu také vděčná, protože mi to pomohlo dozrát. Samozřejmě se chci někdy vrátit do doby, kdy jsem byla dítě, které nic netušilo.

Jak jsi získávala více a více zkušeností, vylepšil se tvůj zpěv, jak je tomu u herectví?
Myslím, že ano. Neříká se, že můžete o někom něco zjistit pomocí jeho skladeb?

Co můžeme pochopit o tvé osobnosti při poslechu tvé hudby?
Když jsem tvrdá, tak jsem tvrdá a někdy, když jsem jemná, tak jsem jemná.

Zaměřila ses na R&B a soul. Je mnoho fanoušků, kterým chybí tvůj silný rap, jenž jsi ukazovala v předešlých aktivitách.
Také si myslím, že mé starší písně jsou charismatičtější. Samozřejmě byly i jemnější skladby. Jsem v pohodě s tím, co teď nahrávám, ale nudím se, když jen zpívám na pódiu. Funky hudba je opravdu dobrá pro energii davu a zábavu při vystupování.

Foto: Naver.com

Proto se mnoho fanoušků těší na tvé koncerty.
Koncerty s názvem ‚Yoon Mirae and Tasha‘. Mám v plánu zahrnovat všechny styly, které jsem doposud používala jako balady, hip-hop a R&B.

Myslíš si, že tvé pěvecké schopnosti jsou darem?
Byla jsem požehnána. Abych byla upřímná, nemám ráda svůj hlas. Když poslouchám ostatní zpěvačky jako Mariah Carey, jsou skvělé. Přesto, kdyby mi zpěv nevyhovoval, cítila bych falešně.

Tvůj rap je nejlepší. Kvůli tvé silné image je těžké si tě představit pouze jako ženu. Kdy se cítíš jako žena?
Když nakupuji boty? Haha. I když je nenosím, jsem posedlá botami. Podpatky, tenisky, holínky, kupují je ve velkém množství. Opravdu se nestarám o oblečení nebo tašky, ale boty jsou prostě výjimkou. Mám víc bot, než dokážu spočítat.

Co děláš v běžném životě?
Prostě zůstávám doma a sleduji filmy, čtu knihy a poslouchám hudbu. Někdy uklízím. Baví mě jídla jako špagety. Když trávím takto čas doma, jsem nejšťastnější. Nesnáším práci, haha.

Netušili jsme, že taková slova od tebe uslyšíme.
Jsem tak trochu taková. Nicméně není nic, co bych věděla, jak dělat. Musím si vydělat na živobytí, správně? Nejprve jsem začala s hudbou, protože jsem ji milovala. Nyní mi dává mnoho stresu. Musím se starat o prodeje, lísky na koncerty nebo žebříčky. Jsem v rozporu mezi hudbou, kterou chci dělat a tou, kterou chtějí fanoušci. Takových problémů je fakt dost.


Zdroj: thesunnytown.wordpress.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.