Členové ATEEZ rozebrali všechny skladby z jejich prvního TOP 10 mini alba

Michaela Pašková
Hudba
Foto: twitter.com/ateezofficial

Koncem července vydala skupina ATEEZ své nejnovější mini album The World Ep. 1: Movement, se kterým zaznamenala svůj doposud nejlepší výsledek v žebříčku Billboard 200, jelikož se vyšplhalo na krásné třetí místo.

Min Gi během showcase uvedl, že tímto mini albem je zahájena nová série alb, která je svázána pokračujícím dějem, jenž byl poprvé naznačen v lednu 2020. Titulní skladba Guerrilla pojednává o tom, že skupina chce skrze hudbu a tanec změnit a pozvednout svět. Pomocí The World Ep. 1: Movement si přeje smýt veškerý chaos a zmatek ve světě – což přesně vystihuje dnešní realitu – a dodat posluchačům odvahu a sílu.

„Dali jsme si záležet, abychom pro každou píseň vytvořili různé flow kompozice. Protože je to první album nové série, tak místo abychom se drželi stejné atmosféry jako u našich předešlých skladeb, pokusili jsme se vytvořit svěží a vzrušující zvuk, který utkví v paměti,“ prohlásil Min Gi.

Nyní se společně podíváme na to, co členové prohlásili o jednotlivých písních z mini alba.

Propaganda

Jong Ho: Myslím, že Propaganda je vynikajícím úvodem do našeho příběhu a barvy mini alba, co se týče zvukové barevnosti a muzikálnosti. I když je to jen intro, tak je stejně pohlcující jako Guerrilla.

Sector 1

Yun Ho: Pokud chcete lépe porozumět našemu příběhu, doporučuji tuto píseň! Začátek Sector 1 se objevil na konci hudebního videa skladby Answer a je to také má oblíbená píseň tohoto mini alba, protože má takovou snovou atmosféru. Navíc choreografie je fakt cool.

Yeo Sang: Zpočátku působí snovým dojmem, ale v polovině se melodie a rytmus změní na zvuk více založený na hip-hopu. Je to zajímavá písnička, protože se v ní mísí hodně žánrů.

Cyberpunk

Hong Joong: Cyberpunk dobře souvisí s příběhem, který se snažíme tímto mini albem předat: značí uvědomění si nebo doslovně moment, kdy začneme otevírat oči tomu, co se děje kolem nás. Je to píseň založená na EDM, která dobře vyjadřuje zmatek a dystopii vykreslenou prostřednictvím mini alba.

San: Je to skladba, při které máte pocit, že vás něco úplně vtáhlo. Myslím, že je to skvělá píseň, kterou můžete poslouchat při noční jízdě městem.

Guerrilla

Seong Hwa: Text titulní skladby Guerrilla probouzí oči a uši všech tancem a hudbou ve světe, kde je vše potlačeno. Osobně si myslím, že vášeň pro změnu světa pomocí hudby a vystoupeních nám dobře sedí. Pokaždé, co ji poslouchám, cítím, že mám odvahu postavit se čemukoliv.

The Ring

San: The Ring zaujme silným hip-hopovým zvukem, takže s ní chci někdy vystoupit na hip-hopovém koncertě. Je to ten druh písně, který mě nutí se hýbat jako bych byl v bezvědomí.

Min Gi: The Ring je skladba se silným hiphopovým zvukem a intenzivním a silným refrénem, takže jsem prohloubil svůj rapový hlas a zdůraznil výslovnost, aby odpovídala pocitům z ní.

WDIG (Where Do I Go)

Hong Joong: WDIG (Where Do I Go) je skladba o lidech bloudících v chaotickém světě. Vybral jsem si ji, protože se vyznačuje rychlým vývojem a jedinečným refrénem.

Yun Ho: Musím říci, že melodie WDIG (Where Do I Go) je fascinující. A díky své unikátní barvě si myslím, že je to svěží píseň, kterou je třeba objevit a poslouchat.

New World

Min Gi: Snažil jsem se, aby můj rap byl mocný a ladil přímo s rytmem, protože se vše zintenzivňuje, jak skladba sílí a stává se majestátní jako soundtrack ke sci-fi filmu. Je to zábavná písnička k poslechu, protože samotný rytmus nikdy neutichá.

Woo Young: Musím říci, že New World je mou nejoblíbenější písní tohoto mini alba. Její zvuk je tak velkolepý, že by se skvěle hodil do muzikálu. Je to skladba, u které bych si přál, abyste si ji poslechli.

Jong Ho: Jako poslední skladba tohoto mini alba je to velkolepá píseň s různými kouzly. Je to vlastně i moje nejoblíbenější píseň z něj.

Která skladba z The World Ep. 1: Movement se vám líbí nejvíce?

Zdroj: billboard.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.