TOP5 nejkrásnějších ostrovů v Jižní Koreji. Od Jeju až po Udo

Eva Lenská
Cestování
Foto: wikimedia

Milí cestovatelé a milovníci Jižní Koreje, dnes tu pro vás máme pět nejkrásnějších ostrovů, které vám tato úžasná země nabízí. Na který z nich byste se rádi podívali?

Hongdo

Část národního parku Dadohaehaesang, skalnatý, miniaturní ostrov Hongdo, byl pojmenován podle karmínového světla, které při západu slunce obklopuje celý ostrov. Rozkládá se na ploše 6,47 km² a skládá se ze strmého pohoří, jehož nejvyššími vrcholy jsou Gitdaebong a Yangsanbong. Jeho pobřeží je lemováno útesy, z nichž každý má svůj vlastní jedinečný útvar, který se tyčí nad modrými vlnami Jižního moře. Na tomto ostrově se nachází asi 270 druhů jehličnanů a 170 druhů zvířat. 

Foto: wikimedia

Jeju

O ostrově Jeju a jeho krásách jsme již mnohokrát psali. Je asi nejznámějším a nejoblíbenějším ostrovem v Koreji. Novomanželé tam jezdí na líbánky a točí se tam i mnoho seriálů. Jeju se může pyšnit krásnou přírodou, horou Hallasan, lávovými chodbami, čistými plážemi a hustými borovicovými lesy. Obdivovat lze ale i vodopád Jeongbang, vrchol Seongsan Illchulbong a pláž Hamdeok. Ostrov Jeju je také známý díky lahodnými citrusům, které jej krášlí a ještě dobře chutnají.

Foto: pixabay

Jindo

Jindo, třetí největší ostrov v Koreji, je známý zejména díky nádhernému psímu plemeni stejného jména, které je známé svou nepřekonatelnou loajalitou. Dále je známý i díky nejznámější lidové písni Koreje, která se jmenuje Jindo Arirang. Každý rok se tu koná Miracle Sea Road festival, během kterého mohou návštěvníci sledovat záhadné jevy moře a mohou se projít po odhalené 2,8 kilometrové silnici z Jindo na nedaleký ostrov Modo. 

Foto: wikimedia

Ulleungdo

Ostrov Ulleungdo, který se nachází 120 km od východního pobřeží Jižní Koreje, je známý svými klidnými modrými vlnami, horskými scenériemi a úchvatnými západy slunce. Bývá nazýván tajemným ostrovem a oblíbený je hlavně mezi milovníky turistiky a rybaření. Můžete  tu také nastoupit na vyhlídkovou loď a užít si tříhodinovou plavbu, která vás seznámí se zajímavými místy podél pobřeží, včetně mnoha skalních útvarů a malého sousedního ostrova Jukdo. 

Foto: wikimedia

Udo

Ostrov Udo se nachází na východním pobřeží ostrova Jeju a může se pochlubit celou řadou přírodních krás a míst, které můžete navštívit. Nachází se tu pláž Seobin, jediná korejská korálová pláž, poté černé lávy a maják s nádherným výhledem na okolní krajinu. Není divu, že je toto místo tak populární. Tento malý ostrov je také známý svými haenyeo – silnými, odolnými a často staršími potápěčkami.

Foto: wikimedia

Všechny jmenované ostrovy mají co nabídnout a jsou lákavé pro turisty a cestovatele všeho druhu. Který vás zaujal? Už víte, na který byste se vydali?

Zdroj: theculturetrip.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.