Matabungkay: bílá písečná pláž na Filipínách vás zve k povalování v jemném písku

Eva Lenská
Cestování
Foto: wikimedia

Toužíte po slunečních paprscích, bělostném písku a šumění moře? Pokud ano, tak jsou pro vás tím pravým rájem Filipíny a jejich pláž Matabungkay.

Tato pláž plná bílého písku se nachází asi 120 km od Manily, hlavního města Filipín. Původně byla objevena v roce 1950 jako skvělé místo na trávení víkendů. Od té doby je stále oblíbenější a nachází se tu i chatová oblast, rekreační střediska a plážové vilky. Ovšem nechybí ani malé roztomilé domečky z bambusu, které vás okouzlí svou exotikou. 

Mimo to tu najdete i malý korálový útes, který olizují hravé mořské vlnky. Velmi proslavené tu jsou především bambusové vory, které si můžete pronajmout a užívat si jemné houpavé vlny a čerstvý mořský vánek. Na většině vorů je i kabinka, kde si můžete odpočinout a stůl, kde si můžete dát oběd. Majitelé vorů vám pronajmou i gril, na kterém si připravíte lahodné mořské plody. Není nic lepšího, než oběd na modré mořské hladině.

Foto: wikimedia

Také milovníci potápění nebudou pláži Matabungkay zklamaní. Budou mít možnost se tu dosytosti vynadívat na mořské krásy. A ti, kdo se budou chtít osvěžit, mohou si dát vynikající mangový džus a vydat se na piknik. Rozhodně se tu nebudete nudit. A pokud na takovou dovolenou nemáte, tak se netrapte. Snít přece můžete beztrestně o čemkoliv.

Zdroj: boyplakwatsa.com, en.wikipedia.org

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.