Key: Společnost mi tentokrát nezabránila v psaní autobiografických písní

Michaela Pašková
Hudba
FOTO: twitter.com/SHINee

Po působivých čtrnácti letech hudební kariéry pokračuje tento k-popový veterán ve formování své vlastní cesty. Zatímco si upevnil své místo v hudebním průmyslu, nejnovější studiové album Gasoline zachycuje jeho všestrannost.

„Jsem dospělý? Mohu se stát dokonalým, když se ožením jako moji rodiče a vydělám hodně peněz? Psal jsem texty o takových životních trápeních a společnost mě tentokrát nedržela zpátky,“ prohlásil úvodem tiskové konference, která se konala na počest vydání jeho druhého studiového alba Gasoline.

„Říkal jsem si, že abych vdechl albu život, budu muset do něj zahrnout autobiografický příběh. Rozhodně jsem potřeboval milostné písně napsané jinými lidmi, ale texty jsem napsal sám, abych zvýšil kvalitu alba.“

Jak už bylo zmíněno, Key se postaral o texty všech jedenáctí písní.

Gasoline tracklist:
Gasoline
Bound
Villain (feat. Jeno of NCT)
Bury
Guilty Pleasure
G.O.A.T (Greatest Of All Time)
I Can’t Sleep
Ain’t Gonna Dance
Another Life
Delight
Proud

„V dnešní době nemá většina studiových alb nemá tolik skladeb. Nicméně nálada alb se mění podle toho, zda je na nich o jednu nebo dvě písně více. Takže jsem se hodně nadřel, abych do toho dal vše.“

Titulní skladba Gasoline je hip-hopovým tanečním kouskem, ve kterém Key sám sebe přirovnal k motoru. Poprvé s písní vystoupil 20. srpna během SMTOWN LIVE 2022: SMCU EXPRESS @ HUMAN CITY_SUWON.

Sebevědomá a suverénní skladba je důkazem všeho, čeho dosáhl. Symbolizuje zářivou budoucnost, která ho čeká. Key je průkopníkem, který překonává hory překážek a využívá nenávist kritiků k tomu, aby ho popohnala. Hudební video zachycuje jeho odhodlání, když se z pozice spoutaného řetězy v ptačí kleci stává zcela svobodným.

„V procesu tvorby alba jsem zažil nedostatek písní, takže nebylo moc možností pro titulní skladbu. Požádal jsem skladatelku Kenzie, aby napsala i tu mou, když pracovala na Forever 1 pro Girls‘ Generation. Tak se Gasoline dostala na svět.“

Kenzie je skladatelkou působící pod SM Entetainment, která je autorkou mnoha hitů dívčích skupin. Její cesta začala v roce 2007 písní Into The New World od Girls‘ Generation.

Jeno propůjčil svůj chraplavý hlas b-side písni Villain. Jedná se o jedinou skladbu ze studiového alba, na které můžeme zaslechnout hlas jiného umělce. Key prozradil, že osobně požádal člena NCT DREAM, aby s ním spolupracoval, protože jejich hlasy jsou naprosto odlišné. Poznamenal, že to písni dodalo zvláštní kouzlo. Villain vypráví příběh o tom, jak se jedinec učí nezajímat se o to, jak na něj pohlíží ostatní.

Pokud jde o G.O.A.T (Greatest Of All Time), jednu z autobiografických písní alba, řekl: „Jsem teď starší, než byli moje mamka a taťka, když jsem byl malý. Nyní už chápu, že můj otec (který se zdál být dokonalý) musel mít spoustu trápení stejně jako já.“

Studiové album Gasoline si můžete poslechnout Spotify.

https://open.spotify.com/album/1STTad4531T7StJ4EiVwAG

Která skladba z něj vás nejvíce zaujala?


ZDROJ: envimedia.co & koreatimes.co.kr

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.