Část I: Připravte své nevinné duše, protože se na nás řítí 25 korejských BL seriálů!

Michaela Pašková
Film / TV
FOTO: Ridibooks

BL žánr zažívá v Koreji neuvěřitelný boom. Točí se jeden seriál za druhým a my se teď společně podíváme na to, co nás čeká. Není toho rozhodně málo!

Bon Apettit

Na vzniku romantické BL komedie se podílí Gogo Studio a NEW. Očekávat můžeme osm epizod z nichž každá bude mít 30 minut. Režii dostal na starost Hwang Kyu Il. Hlavních rolí se ujali Lee Ki Taek z YG Stage a YG Kplus neboli náš oblíbený K ze seriálu The Devil Judge (2021) a Yoo Jung Hun, který jako herec debutoval prostřednictvím web seriálu The Police (2020).

Příběh se točí okolo Do Huna, zaměstnance firmy, jehož každodenní strava se skládá pouze z instantních jídel. Jeho soused Yoon Soo je však výborným kuchařem. Ti dva si spolu skvěle rozumí a postupně se do sebe zamilují.

Počet dílů: 8
Premiéra:
Obsazení: Lee Ki Taek, Yoo Jung Hun

Oh! My Assistant

Oh! My Assistant je manhwa publikovaná Mr.Blue a Bomtoon, která se postupně dočkala celkem 45 kapitol. My se teď můžeme těšit na její seriálové zpracování. Jsem velmi zvědavá, jak se s tím korejská produkce popere a hlavně, jaký rating nakonec tento BL kousek bude mít.

Seonho je kreslíř komiksů, který se zaměřuje na webové komiksy pro dospělé. Všechno začalo jako snadný způsob, jak si vydělat peníze, ale způsobilo to nečekané vedlejší účinky. Už přes dva roky nebyl vzrušený. Zcela vyčerpaný si najme asistenta, jenže nečekal, že bude tak roztomilý. Muyeong je velmi talentovaný, takže proč se rozhodl pracovat zrovna s ním? Ukáže se, že je jeho fanouškem číslo jedna.

Jednoho dne Seonho požádá Muyeonga, aby mu zapózoval a pomohl se scénou. Ale když vidí, jakou sexy pózu jeho asistent předvádí, jeho ‚junior‘, který na něj přes dva roky kašlal, se nečekaně probere k životu a problémy začínají!

Počet dílů:
Premiéra:
Obsazení: Yunsung (NOIR), Song Seung Hyun (bývalý člen FTISLAND), Ko Chan Bin

Unintentional Love Story

Jang Eui Soon, který se ještě jako asistent režiséra podílel v roce 2007 na vzniku legendárního seriálu Coffee Prince, se postará o natočení adaptace webtoonu Unintentional Love Story. Jeho posledním projektem je BL seriál Peach of Time (2021).

Už teď víme, že se jedné z hlavních rolí ujme Cha Seo Won, kterého jsme od srpna loňského roku až do dubna mohli vídat v melodramatu Second Husband. Vidíte správně, protože se tento seriál dočkal 150 epizod. Jeho protějšek ztvární Gongchan ze skupiny B1A4. Přestože původně debutoval jako idol, natočil již několik seriálů a dokonce i film Mr. Boss.

Yoon Tae Joon (Cha Seo Won) je geniálním keramikem, který zmizí z povrchu zemského. Moc toho nenamluví a jeho osobnost je popisována jako popudlivá, ale pod drsným zevnějškem nečekaně skrývá láskyplnou stránku. Ji Won Young (Gongchan) je zaměstnancem ve velké společnosti. Aby si udržel práci, musí získat lásku Yoon Tae Joona, který je shodou okolností oblíbeným umělcem předsedy společnosti.

Počet dílů:
Premiéra:
Obsazení: Gongchan (B1A4), Cha Seo Won

Eccentric Romance

Vypadá to, že ať už bývalí nebo současní členové skupiny The Man BLK nenápadně začínají ovládat korejskou BL tvorbu. Proč? Cheon Seung Ho ztvárnil hlavní roli v Mr. Heart (2020), Choe Chan Yi a Go Woo Jin v Light On Me (2021) a Eom Se Ung v Behind Cut (2021). Teď bylo navíc potvrzeno, že si Yoon Ju Won zahraje v Eccentric Romance.

Mezi další potvrzené obsazení patří Save Saisawat. Jak už vám jeho jméno napovídá, jedná se o zatím neokoukaného thajského herce. Na kontě má sice seriál Y You Y Me, ale ten odvysílán ještě nebyl. Třetí hlavní role se v Eccentric Romance ujme Go Byung Wan, rovněž neokoukaný herec.
Natočení tohoto BL seriálu si vzal na starost stejný tým, který je podepsán i pod Peach of Time.

Min Woo a Sung Hoon jsou přátelé už 10 let. Oba před sebou skrývají, že k tomu druhému cítí něco více než jen pouhé přátelství. Nastupují na univerzitu a společně studují humanitní obor. Jednoho dne se doslechnou o nedávné vraždě ve městě. Toho dne se objevil muž jménem Ji Wook. Je pachatelem?

Počet dílů:
Premiéra:
Obsazení: Yoon Ju Won, Save Saisawat, Go Byung Wan, Geonu (JUST B)

Love is like a Cat

Tvůrci Peach of Time natočí také Love is like a Cat. Už teď víme, že jednu z hlavních postav ztvární hvězdný Mew Suppasit! Ano, vidíte správně. Oblíbený thajský herec, který nás svým výkonem uchvátil v úspěšném TharnType.

Rolí se rovněž ujmou Geonu a JM z k-popové skupiny JUST B. Pokud nejste fanoušky této skupiny, tak vám budou chlapci možná povědomí z pořadu I-LAND.

Říká se, že tento BL kousek bude jako dělaný pro milovníky zvířat. Sledovat bude příběh nové hvězdy Pinoa (Mew Suppasit) zvaného Mr. Cat (Cat Prince), který si z minulosti nese trauma spojené se zvířaty. Přesto společně s Daebyulem (JM), Kiminem (Geonu) a Junhyeok (Kim Kyoung Seok), který je šéfem veterinární kliniky, pracuje v psí školce. Díky řadě konfliktů se nakonec mezi touto čtveřicí rozvine přátelství.

Počet dílů:
Premiéra:
Obsazení: Mew Suppasit, Geonu & JM (JUST B), Kim Kyoung Seok

Blueming 2

Filmový distributor Next Entertainment World, známý také pod zkratkou NEW, se pustil do natáčení webových seriálů. Koncem března měl premiéru seriál Blueming, adaptace populárního webtoonu Who Can Define Popularity?. Víme, že NEW také natáčí další adaptace webtonů, a to Follow the Wind a Love Tractor.

Chybí vám Siwon a Hyeong Daun? Nemusíte smutnit, protože se bude natáčet druhá řada. Zatím se ovšem přesně neví o čem bude.

Počet dílů:
Premiéra:
Obsazení: Kang Eun Bin, Jo Hyuk Joon

Follow the Wind

Webtoon z roku 2019 bude po Semantic Error a Blueming dalším, který se dočká seriálového zpracování.

Ba Ram poprvé potkal Han Taeho na hudební akademii, když se učili hrát na kytaru. Jeho učitel po něm chtěl, aby zaplatil rozbitou kytaru, ale Han Tae argumentoval tím, že za to Ba Ram nemůže. Po nějaké době se z Ba Rama a Han Taeho stali přátelé.

Nyní jim je 26. Han Tae pracuje jako barman a Ba Ram se živí výukou hraní na kytaru. Na částečný úvazek je on-line streamerem, který hraje na kytaru.
Jednoho dne Han Tae vstoupí do místnosti, když Ba Ram živě vysílá svou kytarovou lekci. Protože je častým návštěvníkem, diváci ho poznávají. Jelikož vidí, že je krapet opilý, z legrace ho požádají, aby políbil Ba Rama. Han Taeovi to nevadí, políbí Ba Rama na tvář a poté požádá diváky o příspěvek, aby mohli jít na skleničku.

Ba Ram je v rozpacích, a tak Han Taeho vyžene z místnosti. Následně ho diváci požádají, aby jim zahrál písničku. Zahraje svou nejoblíbenější, kterou Han Tae stojící za dveřmi poznává, ale nedokáže ji zařadit. Po nějaké chvíli si uvědomí, že je to skladba, kterou Ba Ram hrál v den, kdy se poprvé setkali.

Oba se často scházejí, chodí na skleničku a pokračují ve svých každodenních životech. Nicméně vše se začne měnit v momentě, kdy Han Tae v televizi sleduje konkurzní program a uvidí svého bývalého učitele z hudební akademie zpívat Ba Ramovu písničku. Lidé, kteří Ba Rama sledují, se horlivě ptají, jestli tu píseň neukradl někomu jinému.

Han Tae nechápe, proč se Ba Ram nezlobí, když někdo zpívá jeho písničku. Neví však, že Ba Ram má na ni vzpomínky, o které se s ním nepodělil.
Do role Ba Rama byl obsazen Jang Do Yoon, který si zahrál ve filmu Because I Love You. V minulosti býval trainee společnosti Pledis Entertainment a členem tehdy ještě nedebutující skupiny SEVENTEEN. Místo dráhy idola si však zvolil hereckou kariéru.

Počet dílů:
Premiéra:
Obsazení: Jang Do Yoon

Love Tractor

Sun Yool řekl svým spolužákům z právnické fakulty, že se musí jít postarat o svého nemocného dědečka na venkov. Pravdou ale bylo, že chtěl utéct z města kvůli špatnému vztahu se svým přítelem.

Na cestě na venkov jeho auto uvízne v bahně. Bohužel se mu nedaří zkontaktovat někoho, kdo by mu pomohl. Ve tmě si všimne červeného traktoru, který se blíží k jeho autu, což jej značně znervózňuje. Z traktoru vystoupí mladík s velkým tělem, který drží dřevěná prkna a kovový řetěz. Naštěstí mu však chce pomoci. Díky němu Sun Yool bezpečně dorazí do domu svého dědečka.

Další den se Sun Yool vydává s dědečkovým štěnětem na procházku po sousedství. Z ničeho nic ho zasáhne proud vody. Objeví se tentýž velký mladík, který mu předešlého dne pomohl, a omlouvá se mu. Sun Yool je ale dost naštvaný.

Mladík si začne prohlížet Sun Yoolovo štěně a zeptá se ho na jeho jméno, protože ho podezřívá, že je zlodějem psů. Sun Yool mu řekne špatné jméno, protože nechce žádné komplikace. Neví ale, že je štěně v sousedství docela dost populární a všichni ví, že se jmenuje Dong Sik.

Sun Yool nakonec přizná pravdu a řekne, že štěně patří dědečkovi. Mladík ho dále nepodezřívá, protože jeho dědečka dobře zná. Představí se jako dvacetiletý Ye Chan, který vyrostl ve městě a nyní pracuje na farmě rodičů. Znovu se omluví Sun Yoolovi a dokonce mu půjčí jedny ze svých kalhot, aby se mohl převléct do suchého.

Následujícího dne má Sun Yool v plánu dědečkům dvůr vyčistit od plevele. Potřebuje ale pomoc. Náhodou okolo prochází Ye Chan, který mu začne pomáhat. Sun Yool špatně našlápne a před pádem na zadek ho zachrání Ye Chan, který ho chytne za pas.

Pomůže Ye Chan, dvacetiletý řidič traktoru, Sun Yoolovi vymanit se ze špatného vztahu?

Počet dílů:
Premiéra:
Obsazení: Han Seung Ho

Star Struck

Stejnojmenná novela vypráví příběh Seo Hana Joona, který je dlouhodobě zamilován do svého kamaráda z dětství, Jo Yoo Jaeho. Ví, že jeho city nebudou nikdy opětovány. Neláme si s tím hlavu, protože ho ani ve snu nenapadlo, že by se ze svých citů vyznal. Jednoho dne však spatřil pod nohama Jo Yoo Jaeho dárek od něj a ve vzteku se mu vyznal.

Počet dílů:
Premiéra:
Obsazení: Zuho (SF9)

Eul’s Love

Společnost Ridibooks, která vydává elektronické novely, před pár měsíci oznámila, že natočí dvě ze svých novel. Ty dle vyjádření společnosti byly obrovskými hity. První z nich je Eul’s Love.

Minjun je frustrovaný v lásce i práci. Jednoho dne je v práci představen novému týmu, ve kterém poznává Jinhwana, svou starou lásku. Uplynulo už deset let. Mohou začít znovu?

Počet dílů:
Premiéra:
Obsazení:

The New Employee / The New Recruit

Úspěšná novela, která byla v roce 2020 přepracována do webtoonu, je chválena za to, že realistickým způsobem zachycuje lásku mezi hlavními postavami. Webtoon dokonce získal ocenění během udílení cen Ridi BL Comic Awards. Natočení seriálové podoby si vzal na starost stejný tým, který stojí za Semantic Error.

Seung Hyunovi (Moon Ji Yong) je něco málo přes dvacet a stále je panic. Konečně se mu podařilo získat stáž svých snů, nicméně hned první den narazí na pohledného, ale chladného Kim Jong Chana (Choi Si Hun). Kdo je to? Jen jeho nový šéf! Otázkou je, jestli se těm dvěma podaří v práci od sebe odtrhnout.

Choi Si Huna můžete znát z populární seznamovaní show Single’s Inferno, která byla odvysílána na Netflixu.

Počet dílů:
Premiéra:
Obsazení: Kwon Hyuk, Moon Ji Yong, Choi Si Hun (TRIPLEME)

A Shoulder to Cry On

Dayeol zaslechne dva chlapce dovádět v sesterně a omylem svrhne oddělovací tyč se závěsem. Jakmile dorazí sestra, ďábelsky pohledného Taehyuna nenapadne říct nic jiného, než že se ho Dayeol pokoušel líbat. Než stihne nebohý Dayeol nedorozumění napravit, fáma se rychle rozšíří a ohrozí jeho lukostřelecké stipendium. Aby toho nebylo málo, Taehyun neprojevuje ani špetku lítosti. Na místo toho se bezostyšně začíná motat kolem Dayeola. Netrvá to dlouho a oba začnou kráčet po tenké hranici mezi nenávistí a láskou.

Počet dílů: 12
Premiéra:
Obsazení: Jaehan & Yechan (OMEGA X)

Pokud si myslíte, že je to vše, tak jste na omylu. Pokračování výčtu korejských BL seriálů pro vás připravuji.


ZDROJ: goodreads.com & tapcomics.com & mydramalist.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.