TXT: Chceme, aby naši fanoušci byli hrdí na to, že stojí při nás a společně vyprávíme náš příběh

Michaela Pašková
Hudba
Foto: twitter.com/txt_bighit?

Skupina TOMORROW X TOGETHER neboli zkráceně TXT je jedním z předních představitelů 4. generace. Společně se nyní podíváme na to, co členové prozradili v rozhovoru pro Consequence.

Na hudební scénu vtrhla v roce 2019 a rychle si vybudovala pověst skupiny, jejíž skladby se prostě nepřeskakují. Stále velmi mladá skupina měla v roce 2020 nakročeno k explozi popularity – když se svět se skřípěním zastavil.

Pro pětici členů – Soobina, Yeonjuna, Beomgyua, Taehyuna a Huening Kaie – to muselo být poněkud frustrující, ale ani to nedokázalo odradit jejich snahu a optimismus. A tak tu máme rok 2021 a jsme svědky toho, jak se skupině podařilo prorazit na další úroveň s celosvětově populární sérií alb The Chaos Chapter.

Zahájena byla v květnu albem The Chaos Chapter: FREEZE. Od prvního koncepčního traileru byla metafora zcela jasná: Díky okolnostem, které nemohou ovlivnit, se členové zasekli. Skladby se zabývaly poněkud temnějšími tématy než tomu bylo v jinak převážně jasné a veselé diskografii skupiny. ‚Řekni, že mě miluješ, řekni, že mě miluješ. Až do konce světa. Všechno nebo nic, chci tě celou,‘ zpívali zoufale v titulní skladbě 0X1=LOVESONG (I Know I Love You), které svůj hlas propůjčila i Seori.

„Toto album bylo počátkem nové série, takže to pro nás byla nová výzva z hlediska zvuku a konceptu,“ zmínil Beomgyu.

Ačkoli je jejich hudba přístupná všem věkovým kategoriím, demografická skupina, ke které TXT promlouvají je převážně Gen-Z – sami členové se pohybují ve věkovém rozhraní od 19 do 22 let. Tyto pocity uvěznění, okradení o mládí a to, že se kolem nich točí celý svět, zatímco oni zůstávají trčet na jednom místě, jsou charakteristickými znaky toho, co v současné době mladí pociťují.

Je jasné, že album s výjimečnou produkcí rezonovalo mezi lidmi. V červnu debutovalo na pátém místě v Billboard 200, stalo se prvním K-Popovým albem, které v tomto hudebním žebříčku strávilo třináct týdnů a nakonec se dle Billboard umístilo na 197. místě z dvě stě nejlepších alb roku 2021.

„Občas jsem si dělal starosti s tím, jak se nám s naší hudbou daří, ale pak jsme se dozvěděli dobré zprávy a pomysleli si, že přeci jen pokračujeme v růstu. Naši hudbu poslouchá mnoho lidí a líbí se jim,“ vzpomíná Soobin na zjištění, že The Chaos Chapter: FREEZE debutovalo na pátém místě. „Jsem za to velmi vděčný.“

Následovalo album The Chaos Chapter: FIGHT OR ESCAPE, ve kterém se členové ještě víc ponořili do úzkosti. Jejich první repackage album rozšířilo příběh o ostrou, rockem nabušenou titulní skladbu LO$ER=LO♡ER, která se připojila k hitu Anti-Romantic, a způsobila na TikToku rozruch.

„S každým dalším albem se rozšiřuje škála zážitků a emocí, kterými se zabýváme. Čím více toho prožíváme, tím širší je náš pohled na svět,“ prohlásil Taehyun.

V Jižní Koreji se pomalu zlepšují podmínky pro pořádání koncertů. Jakkoliv je krásné zažívat masivní prodeje a radostné úspěchy v žebříčcích, členové TXT se soustřeďují hlavně na jejich fanoušky, kteří se souhrnně nazývají MOA. „Jedním z našich cílů je co nejdříve to bude možné vyrazit na turné a setkat se s fanoušky z celého světa,“ prozradil Huening Kai.

Zdá se, že si TXT velmi dobře uvědomují solidaritu, která je v této době možná, a zážitky, jež mladé lidi spojují. Když byli dotázáni na otázku, co je v těchto dnech v jejich tvůrčím procesu inspiruje, odpověděl Yeonjun. „Bez ohledu na to, kde se právě nacházíme, existuje několik citů, které mají lidé našeho věku společné. Existuje tolik příběhů, které nám vyprávějí naši fanoušci, že se jimi necháváme rovněž inspirovat.“

„Chceme, aby naši fanoušci byli hrdí na to, že stojí při nás a společně vyprávíme náš příběh,“ pokračoval Huening Kai.

Loňský rok skupina zakončila prvním japonským mini albem Chaotic Wonderland, které obsahuje její vůbec první japonskou skladbu Ito. Na mini albu se dále nachází japonské verze písní 0X1=Lovesong (I Know I Love You), MOA Diary (Dubaddu Wari Wari) a Magic.

ZDROJ: consequence.net

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.